Teknoloji

Apple Watch 2015’te 11.6 milyon sevkiyat rakamına ulaştı

apple watch uygulamaları

apple watch

Apple, giyilebilir ürün pazarına geçtiğimiz yılın ilkbaharında girmişti. IDC tarafından açıklanan rakamlara göre; Cupertino merkezli şirket, 2015’teki dokuz aylık süre zarfında 11.6 milyon Apple Watch sevkiyatı gerçekleştirmeyi başardı. Bu rakam, Apple’ı yüzde 14.9’luk pay ile giyilebilir ürün pazarının üçüncü sırasına yerleştiriyor. Pazarın zirvesinde 2015’i 21 milyon ürün sevkiyatıyla tamamlayan Fitbit yer alırken, ikinci sırada Çinli Xiaomi bulunuyor.

Fitness takip cihazlarının ve akıllı saatlerin dahil olduğu küresel giyilebilir ürün pazarı ise geçtiğimiz yıl yüzde 172 gibi etkileyici bir oranda büyüdü. Sektör genelindeki toplam sevkiyat rakamı ise 78.1 milyon olarak gerçekleşti. Kaydedilen büyümede hem Fitbit gibi şirketlerin sunduğu uygun fiyatlı fitness takip cihazları hem de Apple Watch gibi üst sınıf ürünlere gelen talep etkili oldu. 2015’teki giyilebilir ürün satışlarının üçte birinden fazlası yılın son çeyreğinde gerçekleşti. Bu da, bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında pazarın yüzde 127 oranında büyüdüğü anlamına geliyor.

Fitbit, yüzde 26.9’a ulaşan pazar payıyla giyilebilir ürün sektörünün tartışmasız lideri olmayı sürdürdü. Apple, giyilebilir ürününün satışı konusundaki rakamları resmi yollarla paylaşmasa da, IDC tarafından açıklanan veriler sayesinde Cupertino merkezli şirketin akıllı saatinin gördüğü ilgi ve satış performansı hakkında fikir edinmek mümkün oluyor. IDC tarafından verilerle birlikte paylaşılan raporda, Apple’ın yeni platformları arasında yeterince derin bir bağ kuramamış olmasının ilgi azlığına yol açmış olabileceği belirtiliyor. IDC; HealthKit, ResearchKit, WatchKit ve watchOS 2’den daha iyi faydalanılması ve bağlantı seçeneklerinin geliştirilmesi gibi beklentilerin karşılanması durumunda ikinci nesil Watch’un daha yoğun bir ilgiyle karşılanabileceği öngörüsünde de bulunuyor.

IDC’nin raporu, giyilebilir ürünlerin nihayet “ana akım” olarak değerlendirilmeye başlandığını da ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER