Teknoloji

Apple Watch 2015 ilkbaharında piyasaya çıkabilir

apple-watch-4

Apple eylül ayında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile ilk akıllı saati Apple Watch’u da görücüye çıkarmış, ancak kesin bir çıkış tarihi açıklamak yerine Apple Watch’un 2015’in başlarında raflardaki yerini alacağını söylemekle yetinmişti. Teknoloji meraklıları o günden bu yana Apple’ın vereceği kesin tarihi ve saati beklemeyi sürdürürken, şirketin fiziksel ve çevrim içi satış mağazalarından sorumlu başkan yardımcısı Angela Ahrendts tarafından yapılan bir açıklama bu bekleyişin tahmin edilenden daha uzun sürebileceğini ortaya koyuyor.

Ahrendts tarafından şirketin perakende çalışanlarına gönderilen video mesajının satır aralarında Apple Watch’un piyasaya çıkışının 2015 ilkbaharını bulabileceği bilgisi yer alıyor. Apple üretimde yaşanabilecek sıkıntıları ve teknik gecikmeleri göz önüne alarak Apple Watch’un piyasaya çıkışı için 2015’in başlarını işaret etmeyi uygun görse de, Ahrendts’in açıklaması şirketin ilk planında da bir sapma yaşanmış olabileceğini gösteriyor. Apple Başkan Yardımcısı mesajında perakende çalışanlarına kendilerini önce yılbaşının, daha sonra Çin yeni yılının, ilkbaharda ise yeni saatin çıkışının beklediğini hatırlatıyor.

Ahrendts’in bu açıklamaları ışığında Apple Watch’un mart ayının sonlarından önce piyasaya çıkması pek olası gözükmüyor. Çin yeni yılının 19 Şubatta, ilkbaharın ise Kuzey Yarımküre’de 21 Martta başlaması nedeniyle bu çıkarım biraz daha mantıklı bir hâl alıyor. Apple’ın mart ayının sonunu hatta nisan ayının başını 2015’in başları olarak tanımlayabileceğini ve kamuoyu algısını da bu istikamette yönlendirebileceğini unutmamak gerekiyor.

Apple Watch’un piyasaya çıkışındaki gecikmenin ise pil ve şarj ile ilgili konulardan kaynaklanabileceği düşünülüyor. Apple CEO’su Tim Cook yaptığı açıklamada Apple Watch’un tam şarjla bir gün çalışabileceğini, ancak akıllı saati gece yeniden şarj etmek gerekeceğini ifade etmişti. Pil ömrü halihazırda bu beklentiyi karşılasa da, sıkıntının Apple’ın normalden daha hızlı çalışmasını istediği MagSafe şarj cihazından kaynaklandığı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER