Manşetler

Apple Watch 2 görsel anlamda büyük değişiklikler sunmayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watch 2Yeni iPhone modellerine dair haberler bir süredir teknoloji gündeminde fazlasıyla yer buluyor. Aynı zamanda tanıtılması beklenen yeni Apple Watch ile ilgili detaylar konusunda ise bir fikir birliğine varılamamış gibi gözüküyor. Orijinal Apple Watch’un tanıtılmasının üzerinden neredeyse iki yıl geçmiş olmasının bu durumda etkili olduğu düşünülüyor. Ancak Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan Ming-Chi Kuo tarafından yatırımcılar için hazırlanan rapor, bu toz bulutunun biraz olsun dağılmasını sağlıyor.

Rapora göre, Apple’ın 2016’da Watch ailesine iki yeni model eklemesi muhtemel gözüküyor. “Apple Watch 2” adını taşıması ve daha fazla yenilik barındırması beklenen modelin görsel anlamda mevcut Watch’un çizgilerini koruması öngörülüyor. Ancak GPS, barometre, daha ince ekran, 16 nm ve daha hızlı TSMC üretimi işlemci gibi bileşenlerin yeni Apple Watch’u farklılaştıracağı belirtiliyor. Kuo’ya göre, daha büyük bir batarya da söz konusu özellikler arasında yer alıyor. Bu da Apple’ın cihazın boyutunun küçültmesini engelliyor.

Apple Watch 2 yanında daha uygun fiyatlı bir seçenek getirebilir

Apple’ın 2016’da Watch ailesine ekleyeceği ikinci modelin ise yukarıda bahsi geçen ana modele kıyasla daha az yenilik sunacağı düşünülüyor. Kuo’ya göre, bu modelde Watch 2’de yer alan yeni bileşenler bulunmayacak. Tasarımında genel çizgilerini koruyan cihaz, bazı güncellenmiş bileşenlerle yenilenecek. Böylelikle fiyat aralığının da aşağıda tutulabileceği belirtiliyor.

Apple Watch ailesinin LTE desteğine kavuşması için 2017’yi işaret eden Kuo, yeni tasarım içinse 2018’e kadar beklenmesi gerektiğini savunuyor. Apple’ın yeni Watch modellerini önümüzdeki ay yeni iPhone’lar ile tanıtıması oldukça muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER