Teknoloji

Apple Watch 2 sızıntısı daha büyük pil ve ince ekranı işaret ediyor

apple watch 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple watch 2Apple’ın beklenen iPhone 7 etkinliği bir haftadan az bir süre sonra gerçekleştirilecek. iPhone 7 ile ilgili birçok sızıntının yanı sıra etkinliği bir diğer önemli gündem maddesi hakkında da çeşitli sızıntılara rastlıyoruz. Apple Watch 2’nin de önümüzdeki çarşamba akşamı düzenlenecek etkinlikte resmiyet kazanması bekleniyor.

Son dedikodular Apple Watch 2’nin daha uzun pil ömrü ve muhtemelen dahili GPS desteğiyle geleceği söyleniyordu. Byte adlı elektronik dükkanı tarafından sızdırılan bir bileşen videosu, bu dedikoduların doğru olabileceğini gösteriyor.

Videoda, 1.35 Wh gibi daha yüksek kapasiteli bir pil barındıran Apple Watch sökülüyor. Orijinal 42mm Apple Watch modelinde 0.94 Wh kapasiteli bir pil bulunduğunu hatırlatalım. Tabii ki, esas bilmek istediğimiz ayrıntı miliamper-saat rakamı, ancak cihazın pilinin çalıştığı voltaj değerini bilmeden bunu elde etmemiz mümkün değil. Yine de, bu son haberin Apple’ın GPS’i çalıştırmak için daha yüksek kapasiteli bir pile ihtiyaç duyduğuna yönelik söylentileri desteklediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

GPS’i eklemenin gelen tüm ek pil kapasitesini götürüp götürmeyeceği hakkında herhangi bir bilgi şu an için mevcut değil. Bunun yanı sıra ek pil kapasitesinin cihazın çoğu zaman sıklıkla eleştirilen tek şarj ile sadece tek bir gün çalışabilmesi durumunu değiştirip değiştirmeyeceğini de bilmiyoruz. Bloomberg’in haberine göre, Apple birkaç gün sonra tanıtılacak akıllı saatine hücresel bağlantı desteğini eklemeyecek, çünkü bunun pil üstüne ek yük getirmesi gibi bir durum söz konusu olacaktır.

Apple Watch 2’de daha ince bir ekran bulunacak

Bu arada videoda daha ince bir ekranın kullanıldığı, aynı zamanda yeni bir Force Touch contasının bulunduğu görülüyor. Daha ince bir ekranın kullanılması mantıklı görünüyor. Ancak ikinci nesil versiyon ile Force Touch’ın hangi yeni dokunmatik özellikler kazanacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER