Teknoloji

Apple Watch 2 haziran ayında tanıtılabilir

apple watch uygulamaları

apple watch 2

Yeni nesil Apple Watch’a dair dedikodular, bir süredir teknoloji kulislerinde konuşuluyor. Pek çok analist, akıllı saatin yeni versiyonunun 2016’da satışa sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak ürünün resmiyet kazanacağı dönem konusunda ortada çeşitli rivayetler bulunuyor.

Ortaya atılan son iddiaya göre, Apple Watch 2 önümüzdeki haziran ayında şirketin geleneksel geliştirici konferansı WWDC kapsamında tanıtılacak. WWDC 2016’nın gerçekleştirileceği tarihler konusunda henüz kesin bir açıklama bulunmasa da, yaygın beklenti etkinliğin 13-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesi yönünde.

Yeni Apple Watch’un haziran ayında tanıtılabileceği iddiasını ortaya atan isim ise Wall Street merkezli analiz şirketi Drexel Hamilton’da görev yapan analist Brian White. Wall Street analisti, öngörüsünü kısa süre önce Çin’de yaptığı fabrika turuna dayandırıyor. Burada tedarik zincirleri ve çeşitli üreticilerle bir araya gelen White, görüşmelerinde yeni Apple Watch’un eylül ayından önce tanıtılacağı yönünde bir izlenim aldığını belirtti. Yeni akıllı saatin iki veya üç ay içinde tanıtılabileceği tahmini ise WWDC 2016’yı resmi duyuru için uygun bir platforma dönüştürüyor.

Apple Watch 2’nin sevkiyatının ne zaman başlayacağı konusunda ise ortada bir iddia bulunmuyor. Ancak şirketin geleneksel ürün çıkış planını uygulaması durumunda akıllı saatin haziran ayı sona ermeden raflardaki yerini alması muhtemel gözüküyor. Akıllı saatin yeni versiyonunun selefine kıyasla yüzde 20 ila 40 oranında daha ince olabileceği de konuşulan dedikodular arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER