DosyaManşetler

Apple Watch 2: Dedikodular, tahminler, beklentiler

apple watch uygulamaları

apple-watch-inceleme-00026

Apple’ın ilk giyilebilir ürünü Apple Watch’u duyurmasının üstünden yaklaşık 14 ay, piyasaya çıkarmasının üzerinden ise 8 ayı aşkın zaman geçti. Yavaş yavaş yeni bir Apple akıllı saati beklenmeye, bu yeni modelle ilgili beklentiler oluşmaya başladı.

Şimdiye kadar tek bir Apple Watch modeli gördüğümüz için, Apple’ın bu ürün serisi için nasıl bir isimlendirme politikası izleyeceğini bilmiyoruz. Şirket iOS ürünleri için genellikle sayıları temel alan isimleri tercih ediyor, örneğin iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s gibi. Ancak aynı durum OS X ürünleri için geçerli olmayabilir. Bütün MacBook Pro ürünlerinin aynı adla çıktığını, ayırt ediciliğin sadece tanımlamalarda olduğunu görüyoruz.

Apple Watch watchOS adlı yeni bir işletim sistemiyle çalışıyor, yeni bir ürün serisini temsil ediyor. Bu nedenle gelecek Apple Watch modellerinin nasıl adlandırılacağını tahmin etmek şu an için zor. Şu an için ikinci nesil Apple Watch’u Apple Watch 2 veya gelecek nesil Apple Watch olarak anıyoruz.

Aşağıda Apple Watch 2 için dillendirilen son haberler, dedikodular, tahminler yer alıyor. İlerleyen zamanlarda bunlara yenileri eklenecektir. Zamanı geldiğinde o gelişmeleri de bu dosya konusuna ekleyeceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch İncelemesi

Apple Watch 2: Çıkış tarihi

apple-watch-inceleme-00002

Çin’de yayınlanan United Daily News yayın organına göre gelecek nesil Apple Watch Haziran 2016’da tanıtılabilir. Apple’ın tedarikçisi Quanta’nın yönetim kurulu başkanı Barry Lam’ın demeçlerine atıfta bulunulan haberde, Lam’ın Quanta ve Apple’ın şu anda ikinci nesil Apple Watch’u geliştirmek için çalıştığı, bu ürünün de gelecek yılın ikinci çeyreğinin sonlarına doğru beklendiği şeklindeki sözlerine yer veriliyor. Quanta Apple Watch’ın birinci neslinin tek üreticisi durumunda. Bu nedenle Lam’ın demeçlerini dikkate alacak olursak, gelecek nesil Apple Watch’un gelecek yaza doğru gelmesini bekleyebiliriz.

Eğer Apple Watch 2 2016’nın ikinci çeyreğinde çıkarsa, Apple bu ürünü yine daha önce olduğu gibi daha erken tanıtabilir. 2015 yılının mart ayında bir etkinlik düzenleyen Apple, birinci nesil Apple Watch’un özelliklerini detaylandırmış, aynı zamanda 12 inç MacBook Retina’nın duyurusunu da gerçekleştirmişti. Eğer Mart veya Nisan 2016’da bir Apple Watch 2 etkinliği görmezsek, o hâlde belki haziran ayındaki WWDC 2016’da Apple Watch 2 duyurusunun yapıldığını bir ihtimal görebiliriz.

Apple Watch 2: Fiyat

apple-watch-inceleme-00008

Birinci nesil Apple Watch’un Türkiye fiyatları 1249 TL’den başlıyor ve farklı model, boyut veya malzeme kullanımına göre yukarı doğru çıkıyor. Modeller Watch, Watch Sport ve Watch Edition adını taşıyor. Her bir model 38 mm. veya 42 mm. olmak üzere iki farklı kasa büyüklüğüyle sunuluyor. Öncelikle hangi modeli alacağınıza karar vermeniz, daha sonra da kasa boyutunu, malzemeyi seçmeniz gerekiyor. Son olarak da sıra kayış veya kordon seçmeye geliyor.

Fiyatlar kullanıcıların seçimlerine göre yoğun şekilde değişiyor. 20 farklı Watch, 10 farklı Watch Sport ve sekiz Watch Edition model seçeneği bulunuyor. Gelecek nesil Apple Watch’un da aynı fiyatlandırma politikasını izleyeceğini tahmin ediyoruz, ne de olsa Apple cihazları için genellikle başlangıçta izlediği fiyat politikasına bağlı kalır.

Buna rağmen Apple daha pahalı Apple Watch 2 modelleri de çıkarabilir. 9to5Mac sitesi Apple’ın paslanmaz çelik Apple Watch ve 18 ayar altınlı Watch Edition arasında ek fiyat noktaları konumlandırmayı planladığını öne sürüyor. Eğer durum böyle olursa, fiyatlandırma doğal olarak materyal seçimine göre değişecektir. Apple’ın Watch serisine yeni materyaller eklemesi bekleniyor, buna da birazdan değineceğiz.

Apple Watch 2: Tasarım

apple-watch-inceleme-00023

Güney Koreli G4Games tarafından verilen habere göre, gelecek nesil Apple Watch birinci nesil Apple Watch ile aynı tasarım ve biçimi koruyacak. Yine dikdörgen şekilli ekran, yine aynı büyüklük seçenekleri, yine aynı ekran çözünürlükleri ve kasa gelecek. Bu da mevcut kordon ve kayışların Apple Watch 2’ler ile de kullanılabileceğini gösteriyor. Apple Watch 2’nin ekranı biraz daha inceltilebilir olsa da, toplam kalınlığı değişmeyebilir. Çünkü pilinin biraz daha büyütüleceği söyleniyor.

Ayrıca 9to5Mac’in iddiasına göre titanyum, tungsten, paladyum, platinum gibi yeni materyaller Apple Watch serisine eklenebilir.

Apple Watch 2: Özellikler

apple-watch-inceleme-00030

Gelecek nesil Apple Watch’un, ekranın en tepesinin yanına yerleştirilmiş bir ön kamera barındıracağı, böylelikle FaceTime görüşmelerine imkan sağlayacağı 9to5Mac sitesi tarafından iddia edilmişti. Ayrıca kablosuz bağlantı yeteneklerinin genişletileceği, daha dinamik bir kablosuz yonga ve iPhone’a Bluetooth ile bağlı olmadan daha fazla işlev gerçekleştirebilme imkanı sunulacağı da söyleniyor. Ayrıca doğrudan Apple Watch 2 üzerinden video görüşmeleri başlatma veya cevaplama fırsatı da beklentiler arasında bulunuyor.

Birinci nesil Apple Watch uygulama güncellemeleri ve mesajlaşma için Wi-Fi kullanıyor. Ancak yeni yonga sayesinde daha fazla miktarda veri iletiminin altından kalkılabileceği ve ağ yönlendiricisi üçgenlemesi sayesinde konum doğruluğunun artırılacağı belirtiliyor. Daha fazla güç harcaması muhtemel, ancak gelecek nesil Apple Watch daha büyük kapasiteli bir pil barındıracağı için tüketimde herhangi bir farklılık gözlenmeyecek, mevcut Apple Watch modelleriyle aynı pil ömrü değerleri sağlanacak.

İLGİLİ HABERLER