Teknoloji

Apple Watch 2 daha ince bir ekranla birlikte gelecek

apple watch 2

apple watch 2Apple’ın gelecek nesil akıllı saatinin ekranında önemli bir değişiklik yapacağı söyleniyor. Digitimes’ın geçtiği yeni bir habere göre, Apple Watch 2 daha ince bir ekran barındıracak.

Digitimes’ın TPK Holding adlı tedarikçiye dayanarak belirttiğine göre Apple, mevcut “Glass on Glass” (G/G), yani “Cam üstünde Cam” teknolojisi yerine “One Glass Solution” (OGS) olarak adlandırılan ve Türkçe’ye “Tek Cam Çözümü” olarak çevirebileceğimiz bir teknoloji kullanacak. OGS sayesinde ekranın kalınlığı, dokunmatik ekran yığını üzerinden bir katmanın alınmasıyla birlikte azalmış olacak. TPK Holding’e göre, ikinci nesil Apple Watch için OGS panellerinin üretiminde bazı beklenmeyen teknik sorunlar yaşandı, bu da ürün çıktısının düşük seviyede seyretmesine yol açıyor.

Geçen hafta Digitimes tarafından geçilen bir başka haberde Apple’ın gelecek yıl içinde, mevcut Apple Watch’ta kullandığı Micro LED teknolojisi yerine OLED paneller kullanmayı planladığı iddia edilmişti.

Daha önce çıkan haberler, Apple Watch 2’nin bağımsız LTE hücresel bağlantı desteğine sahip olacağını, aynı zamanda dahili GPS desteğinin de bulunabileceğini işaret ediyordu. Apple’ın gelecek nesil Apple Watch’u eylül ayında, yeni iPhone modelleriyle birlikte duyurması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Watch İncelemesi

İLGİLİ HABERLER