Manşetler

Apple Watch 2 daha büyük bir pille gelebilir

apple-watch-uc-model-090315

Apple Watch’un duyurusu Eylül 2014’te yapılmış olsa da, akıllı saatin piyasaya çıkışı 2015’in nisan ayını bulmuştu. Dolayısıyla Apple Watch’u görece yeni bir ürün şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Ancak bu yenilik, Apple Watch 2’ye dair dedikoduların ortaya çıkmasını engellemiyor. Güney Kore kaynaklı haberlere göre; Apple Watch 2, selefine fazlasıyla benzer bir dış tasarıma sahip olacak. Apple Watch 2’nin orijinal Apple Watch’tan daha büyük bir pille birlikte geleceği ve daha uzun bir kullanım ömrü sunacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Cupertino merkezli şirketin Apple Watch 2 için gerekli ince OLED ekranları, Samsung ve LG aracılığıyla tedarik etmesi bekleniyor. Apple Watch 2’ye dair son dedikoduların kaynağının da bu şirketlerin içinden olduğu belirtiliyor.

Daha ince ekran kullanılması sayesinde Apple Watch 2’nin selefine kıyasla daha büyük bir pile sahip olmasının da önü açılıyor. Ortaya atılan iddialar ışığında, Cupertino merkezli şirketin Apple Watch’un tasarımını da, tıpkı iPhone gibi, iki yılda bir değiştireceği düşünülüyor.

Apple Watch 2’nin FaceTime kamerası taşıyabileceği iddiaları da kısa bir süre önce ortaya atılmıştı. Ancak bu iddianın, daha büyük pil kullanılacağı iddiasına kıyasla daha az gerçekçi gözüktüğünü belirtmek gerekiyor.

Değişikliklerin ne olacağı konusunda çeşitli iddialar ortaya atılsa da, Apple Watch 2’nin piyasaya çıkışına daha uzun bir zaman olduğu rahatlıkla söylenebilir. Nisan ayında satışa sunulan orijinal Apple Watch, Apple mağazalarındaki yerini kısa bir süre önce almıştı. Buna ek olarak, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkede de henüz Apple Watch’un piyasaya çıkmadığını hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER