Teknoloji

Yeni Apple Watch’un tanıtılmaması akıllı saat sevkiyatlarını düşürdü

apple watch

apple watch 2Akıllı saat pazarı, ilk cihazların ortaya çıkmasından bu yana her çeyrek düzenli olarak büyüyordu. Ancak 2016’nın ikinci çeyreğiyle birlikte bu gidişat son buldu. Küresel akıllı saat sevkiyatları, yılın ikinci çeyreğinde 2015’in aynı dönemine kıyasla yüzde 32 oranında azaldı. Söz konusu dönem içinde sevkiyatı gerçekleştirilen toplam akıllı saat sayısı 3.5 milyonda kaldı. Bir önceki yıl bu rakam 5.1 milyon seviyesindeydi.

1.6 milyon akıllı saat sevkiyatı gerçekleştiren Apple, pazarın lideri olmayı sürdürdü. Ancak yıllık bazda Cupertino merkezli şirketin de akıllı saat satışları geriledi. Bu noktada Apple Watch’un 2015’in ikinci çeyreğinde satışa sunulduğunu ve saatin yeni versiyonunun henüz ortaya çıkmadığını hatırlatmakta fayda var.

Apple Watch 2 sonbaharda tanıtılacak

Apple Watch 2 gibi merakla beklenen yeni cihazların henüz tanıtılmaması ve satışa sunulmaması, akıllı saat pazarında yaşanan küçülmenin en önemli nedeni olarak değerlendirilebilir. Apple’ın yeni akıllı saatini önümüzdeki sonbaharda yeni watchOS versiyonu yüklü olarak piyasaya sürmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Google’ın akıllı saat platformu Android Wear’ın yeni versiyonu da önümüzdeki aylarda yayınlanacak. Şirketin Android Wear için de Nexus cihazlarına benzer bir yaklaşım içine gireceği ve ürün hazırlayacağı konuşuluyor. Bunun da akıllı saat pazarına olumlu bir etkide bulunması şaşırtıcı olmayacaktır.

IDC tarafından hazırlanan raporda, akıllı saat pazarına adım atan geleneksel saat üreticilerinin sayısının da artmasının beklendiği belirtildi. Pazarın mevcut durumunda ise Samsung Apple’ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü basamakta ise Motorola’nın sahibi olan Lenovo bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER