Teknoloji

Apple Watch 1 için garanti süresi üç yıla uzatıldı

apple watch

apple watch 1Artık Apple Watch 1 adıyla da anılan birinci nesil Apple Watch’a sahip olanlar, bazı sorunlarla uğraşmak zorunda kalmıştı. Bu sorunlar arasında en dikkat çekicisi ise saatin pilinin şişmesi ve buna bağlı olarak ekranın yerinden çıkması olmuştu. Cupertino merkezli şirket, bu sorunun etkisini azaltmak adına pil kaynaklı sorunlar için birinci nesil Apple Watch’un garanti süresini bir yıl daha uzatmıştı. Apple başka bir sorunu çözmek için yine garanti uzatma yöntemine başvuruyor.

MacRumors sitesinde yer alan habere göre, birinci nesil Apple Watch sahipleri saatlerinin cihazdan ayrılan arka kapaklarını herhangi bir ücret ödemeden tamir ettirebilecek.

Söz konusu sorunla karşılaşan birinci nesil Apple Watch sahipleri, saati satın almalarından itibaren üç yıl boyunca geçerli bir garantiye sahip olacak. Apple Watch’larının arka kapağı yerinden çıkanlar, yetkili servisler veya Apple mağazalarındaki Genius Bar’lardan randevu alarak tamir sürecini başlatabilecek.

Apple Watch 1 için garantinin uzatılması şirket içi yazışmayla duyuruldu

Apple’ın servis politikasındaki bu değişikliği kamuoyuna duyurmaması ve şirket içi bir yazışmayla açıklaması dikkat çekti. Garanti uzamasına rağmen, ilgili sorunla karşılaşanlardan tamir için para istendiğine dair iddialar da etrafta dolaşıyor. Bu nedenle Apple’ın daha genel bir duyuru yapması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER