Teknoloji

Apple Vision Pro’da Wi-Fi 6E ve UWB detayı

apple vision pro

Teknoloji devi Apple, yenilikçi ürünü Vision Pro’nun ön siparişlerini 19 Ocak 2024 tarihinde almaya başlayacak. Merakla beklenen bu adım öncesinde, şirketin karma gerçeklik (MR) başlığıyla ilgili FCC tarafından yapılan sertifikasyon süreci, Apple’ın şimdiye dek bahsetmediği bazı önemli ürün özelliklerini ortaya çıkardı.

Apple’ın yenilikçi ürünü Vision Pro’nun FCC sertifikası, cihazın Wi-Fi bağlantısını 2.4 GHz ve 5 GHz frekans bandında çalıştığını gösteriyor. 6 GHz frekans bandı, Wi-Fi 6E için gereklidir ancak bu yüksek frekans bandına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu durum, Vision Pro’nun Wi-Fi 6E’yi desteklemediğine işaret ediyor ve bu da cihazın muhtemelen sadece Wi-Fi 6 ile sınırlı kalacağı anlamına geliyor.

Apple Vision Pro’da Ultra Geniş Bant eksik

Sertifikasyon ayrıca Vision Pro’nun Ultra Geniş Bant (UWB) desteğine sahip olmadığını gösteriyor. UWB teknolojisi sayesinde, bu özelliğe sahip bir Apple ürününün tam konumu, uyumlu iPhone, iPad, Mac ve Watch cihazları kullanılarak son derece hassas bir şekilde belirlenebiliyor. Ancak Vision Pro ile böyle bir buluş imkansız. Bu, oldukça faydalı olabilecek bir özellik iken, ürünün bunu sunmuyor olması büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor.

En göze çarpan eleştiri noktası ise, 3.499 ABD doları fiyat etiketi taşıyan Vision Pro’nun, Apple’ın çok daha uygun fiyatlı diğer ürünlerinde bulunan Wi-Fi 6E ve UWB gibi bağlantı seçeneklerini sunmaması. Çeşitli haberlere göre, MR başlığı bu özellikleri sunmuyor çünkü ana çipi olan Apple M2, bu bağlantı seçeneklerini desteklemiyor. Diğer yandan, Apple M3 çipi, en son Mac cihazlarını güçlendiriyor ve bu özelliklere sahip.

Alıcıları ve teknoloji tutkunlarını heyecanlandıran Vision Pro, beklenenden farklı bir tablo çiziyor. Sunduğu inovasyonlar ve fark yaratan tasarımıyla öne çıkan Apple, bu defa belki de donanımsal sınırlamalar ve seçimleriyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Piyasaya sürülmesine sayılı günler kala, Vision Pro’nun bağlantı özellikleri üzerindeki bu eksiklikler, kullanıcı tecrübesini ne ölçüde etkileyecek, merak konusu olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER