Teknoloji

Apple Vision Pro Microsoft’un Word, Excel ve Teams uygulamalarıyla gelecek

apple vision pro

Apple Vision Pro adını taşıyan artırılmış gerçeklik başlığını WWDC 2023’ün açılış konuşmasında gözler önüne çıkarmıştı. Bu duyurunun ardından Vision Pro’da boy gösterecek uygulamaların belli olması da fazla zaman almadı. Microsoft’un Word, Excel ve Teams uygulamaları Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığında kullanıcılarla buluşacak.

Apple, Excel, Word ve Teams’in gözlerinizle kontrol edilebilen bir kullanıcı arabirimiyle Vision Pro’da çalıştığını kısa ve öz şekilde gösterdi. Microsoft, mevcut Excel ve Word web sürümlerinde bulunana benzer bir basitleştirilmiş şerit arayüzü kullanıyor gibi görünüyor.

Apple, Teams arayüzünü çok fazla göstermese de, Microsoft’un 3D karakterlerini destekleyeceğini ortaya çıkardı. Bu dijital karakterler, yüzünüzü sanal olarak yeniden oluşturmak için makine öğrenimi teknikleri kullanılarak oluşturuluyor. Zoom ve Webex, Vision Pro başlığında bu 3D karakterleri de destekleyecek.

apple vision pro

HoloLens ile yıllarca artırılmış gerçekliğin daha fazla kullanılması için çalışan Microsoft’un Apple’ın bu alandaki çabalarını hızlı bir şekilde desteklediğini görmek şaşırtıcı değil. Yazılım devi, daha önce de Office uygulamalarının Apple’ın kendi işlemcisini taşıyan Mac’lerde daha iyi çalışmasını sağlamak vakit kaybetmeden aksiyon almıştı. Microsoft ayrıca Teams, Office, Windows ve Xbox’ı Quest VR başlıklarına getirmek için Meta ile yakın bir ortaklık kurmuştu.

Apple Vision Pro Unity desteğiyle gelecek

Microsoft desteğinin yanı sıra Unity uygulamaları da Apple Vision Pro tarafından desteklenecek. Bu da Vision Pro piyasaya çıktığında pek çok oyunun başlıkla oynanabileceği anlamına geliyor. Buna ek olarak Adobe’nin Lightroom uygulaması da Vision Pro’da mevcut olacak.

İLGİLİ HABERLER