ManşetlerTeknoloji

Apple Vision Pro’nun uygulama mağazası hızla büyüyor

apple vision pro

Apple’ın en son teknoloji harikası Vision Pro, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir ilgi gördü. Ancak, bu ilginin ardında yatan en büyük sorunlardan biri, cihaz için özel olarak tasarlanmış uygulamaların sınırlı sayıda olmasıydı. Apple Vision Pro, iPad uygulamalarının çoğunu çalıştırabilse de, gerçek potansiyelini ortaya çıkaran bu özel uygulamalardı.

Apple Vision Pro’ya özel App Store’da büyük artış

Ancak, Apple’ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak’ın sosyal medyada yaptığı bir açıklamayla, Vision Pro sahipleri için sevindirici bir haber geldi. Joswiak, Vision Pro App Store’un şu anda sahiplerinin indirmesi için hazır 1.000 visionOS uygulamasına sahip olduğunu duyurdu. Bu, Vision Pro’nun piyasaya sürülmesinden bu yana 400 uygulamalık bir artışı temsil ediyor.

Bu gelişme, Apple ve geliştirici topluluğu arasındaki sıkı iş birliğinin bir sonucu olarak görülüyor. Joswiak, geliştiricilere teşekkür ederek, “Geliştiricilerimizin sıkı çalışmaları sayesinde, Vision Pro için özel olarak tasarlanmış 1.000’den fazla inanılmaz mekansal uygulama ve 1,5 milyonun üzerinde uyumlu uygulama elde ettik. Sınırları ne kadar zorlayacaklarını görmek için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Elbette, bir uygulama mağazası için 1.000 uygulama küçük bir sayı olarak görülebilir, özellikle de iPhone için benzer bir mağazanın yaklaşık 1,8 milyon uygulamaya sahip olduğu düşünüldüğünde bu geçerli. Ancak, Apple’ın popüler cihazı 17 yıl önce piyasaya sürüldü. Vision Pro ise iki hafta önce çıktı. Bu gibi tamamen yeni bir cihaz kategorisi için 1.000 uygulama önemli bir başlangıçtır.

Joswiak, Vision Pro sahiplerinin sadece 1.000 uygulama arasından seçim yapmak zorunda kalmayacağını, aynı zamanda “1,5 milyon uyumlu uygulamanın” da indirilmeye hazır olduğunu belirtiyor. Ancak, bu uygulamalar iPad için tasarlandığından, Vision Pro’nun yeteneklerinden tam olarak yararlanamayacaklar.

Yeni bir platform için uygulama mağazasının büyümesi genellikle yavaş bir süreçtir. Birçok geliştirici, cihaz yeterince satılmadığı ve bu nedenle uygulama alımının minimal olacağı endişesiyle yeni bir platform için uygulama oluşturmaya zaman ayırmakta tereddüt edebilir. Ancak, Apple, zamanla daha fazla insanın cihazı satın almasıyla Vision Pro App Store’un istikrarlı bir büyüme göreceğine ve bu satışların geliştiricileri platform için yazılım oluşturmaya daha fazla ilgi duymaya teşvik edeceğine güveniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER