Teknoloji

Apple Vision Pro, Spotify ve YouTube uygulamaları olmadan çıkacak

apple vision pro

Apple Vision Pro, şubat ayının başlarında ilk kullanıcılarıyla buluşacak. Ancak en popüler eğlence platformlarından bazılarını karma gerçeklik başlığının uygulama mağazasında bulmak mümkün olmayacak. Bloomberg’in haberine göre, YouTube ve Spotify şu an için visionOS uygulaması geliştirmeyi planlamıyor.

Bloomberg’e konuşan YouTube sözcüsü, iPad uygulamasının da ilk etapta Vision Pro ile uyumlu olmayacağını belirtti. Vision Pro sahipleri YouTube’a ilk etapta Safari internet tarayıcısı üzerinden erişebilecek. Spotify tarafında da benzer bir düşüncenin olduğu Bloomberg’in haberinde paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Vision Pro için çok sayıda uygulama hazırlanmış olsa da, iPhone ve iPad uygulamaları da mağazada gösterilecek. Ancak geliştiriciler diledikleri takdirde iPhone veya iPad uygulamalarının Vision Pro’da çalıştırılmasını engelleyebilecek.

Netflix de Apple Vision Pro uygulaması hazırlamadı

Netflix’in Apple Vision Pro için uygulama hazırlamayacağı ve iPad uygulamasının indirilmesine izin vermeyeceği de kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Netflix de kullanıcılarına erişim için Safari internet tarayıcısını işaret etmişti. Meta’nın da Instagram ve Facebook için Vision Pro uygulaması hazırlamadığı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER