Teknoloji

Apple Vision Pro kullanıcıları, şifrelerini unutsalar bile cihazlarını sıfırlayabilecek

youtube apple vision pro

Apple’ın en yenilikçi ürünlerinden biri olan Vision Pro, kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunuyor. Ancak, Bloomberg’in dün yayınladığı bir haberde, bazı Vision Pro kullanıcılarının, cihazın şifresini unutmaları durumunda, cihazı sıfırlamanın mümkün olmadığını zor yoldan öğrendikleri belirtildi. Bu tür bir durumla karşılaşan kullanıcıların, cihazlarını bir Apple Mağazası veya tamir merkezine götürmeleri gerekiyordu. Neyse ki, visionOS 1.1 beta, bu sorunu çözecekr gibi görünüyor.

Vision Pro kullanıcıları şifrelerini unuttuklarında cihazlarını sıfırlayabilecek

Vision Pro, genellikle kullanıcının gözleri ile kimlik doğrulama için Optic ID’ye dayanır. Ancak, bazı durumlarda, örneğin bir yeniden başlatma sonrası, kullanıcıların şifrelerini girmeleri gerekebiliyor. Şifrenizi unuttuysanız, yapabileceğiniz tek şey, cihazı sizin için sıfırlamaları amacıyla bir Apple Store’a geri götürmek olacaktır.

9to5Mac tarafından fark edilen bir kod, salı günü geliştiricilere yönelik olarak yayınlanan visionOS 1.1 beta güncellemesinde yer alıyor. Bu kod, kullanıcıların cihazı açmak için kullandıkları şifreyi unuttuklarında Vision Pro’daki tüm verileri silmelerine olanak tanıyan bir seçenek ekliyor.

iPhone veya iPad şifrenizi unuttuysanız, cihazı bir bilgisayara bağlayarak geri yükleyebilirsiniz. Ancak, Vision Pro ile bu mümkün değil. Apple Watch bir bilgisayara bağlanamasa da, şifreyi unutmanız durumunda kullanıcıların tüm verilerini cihazdan doğrudan silebilmelerine olanak tanıyan bir seçeneğe sahip ve benzer bir seçenek şimdi visionOS 1.1’de mevcut olacak.

Kullanıcı çok fazla yanlış şifre girdiğinde görünecek yeni bir sistem uyarısı şöyle diyor: “Bu Apple Vision Pro güvenlik kilidinde. Bekleyebilir ve şifrenizi tekrar deneyebilir veya bu Apple Vision Pro’yu şimdi silebilir ve sıfırlayabilirsiniz.” Vision Pro’nun Aktivasyon Kilidi olduğunu belirtmek gerekir, bu yüzden cihazı yeniden aktive etmek için Apple ID şifrenize ihtiyacınız olacak.

9to5Mac’e konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, özellikle Optic ID’nin başarısız olduğu durumlarda, birçok kullanıcının Vision Pro ile şifreyle ilgili sorunlar yaşadığını belirtti. Apple, mağaza çalışanlarının, geliştiricilere sunulan USB-C adaptörü kullanarak Vision Pro’yu geri yüklemesine olanak tanıyan bir yazılım da yayınladı.

visionOS 1.1 yenilikleri neler olacak?

visionOS 1.1, Apple Vision Pro için mevcut olan ilk beta güncellemesi niteliğini taşıyor. Cihazın iş ortamları için ayarlanabilmesine olanak tanıyan Mobil Cihaz Yönetimi (MDM) desteği eklerekliyor

visionOS 1.1’in ne zaman dağıtıma sunulacağı tam olarak belirsiz olsa da, iOS 17.4 ile birlikte erken mart ayında yayınlanacağı düşünülebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER