ManşetlerTeknoloji

Apple Vision Pro için ABD’de satışlar 2 Şubat’ta başlıyor

Apple’ın heyecanla beklenen ve Vision Pro olarak adlandırılan yeni nesil giyilebilir ürünü, resmi olarak ABD’deki kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Devrim yaratan bir ürün olarak lanse edilen Apple Vision Pro, zengin içerikleriyle ve benzersiz deneyimiyle satışa çıkıyor. 19 Ocak Cuma günü ön satışlar başlarken ürün 2 Şubat’tan itibaren satışta olacak.

Apple Vision Pro ile mekan algısını yeniden kurgulamak

Apple Vision Pro, mekân algısını tümüyle değiştirme iddiasıyla karşımıza çıkıyor. Apple CEO’su Tim Cook, Vision Pro için “Mekansal bilgi işlemenin çağı başladı” ifadesini kullanarak, cihazın sadece bir giyilebilir teknoloji olmaktan öte, kişisel bilgisayarlamada bir devrim niteliğinde olduğunu vurguladı. Cihazın özellikleri ise şaşırtıcı denli geniş bir yelpazeye sahip. Vision Pro, kullanıcıların çevrelerindeki dünyayı, dijital içeriklerle harmanlayarak yeni bir boyut kazandırıyor. Bu yenilikçi cihaz, gözlere, ellerin hareketlerine ve sesli komutlara duyarlı, visionOS olarak adlandırılan, üç boyutlu bir işletim sistemiyle yönetiliyor.

Apple Vision Pro satışları, 2 Şubat Cuma günü ABD’deki tüm Apple Mağazalarında ve ABD Apple Store çevrimiçi platformunda başlayacak. Ön siparişler ise 19 Ocak Cuma günü Türkiye saatiyle 16.00’da başlıyor.

Vision Pro, kullanıcılara, tıpkı bir Persona yani kişiye özel bir avatar tasarlayarak, FaceTime üzerinden aramalarda gerçek insan boyutunda ve mekânsal ses teknolojisiyle konumlandırılmış bir biçimde görünme olanağı tanıyor. Ayrıca Zoom, Cisco Webex ve Microsoft Teams gibi üçüncü parti video konferans uygulamalarında da aynı özelliklerden yararlanılabiliyor.

Vision Pro ile birlikte sunulan, mağazadaki yepyeni App Store da kullanıcılara, 1 milyondan fazla uygulamaya erişim imkanı vererek, cihazın özel yeteneklerinden yararlanarak tasarlanmış yeni deneyimleri vaat ediyor.

Apple, cihazın satış fiyatını ise 256GB depolama kapasitesi için 3.499 Amerikan Doları olarak belirlemiş durumda. ZEISS Optik Ekler gibi özelleştirilebilir aksesuarlar, ek bir maliyetle sunuluyor. Vision Pro ayrıca, kullanıcının iki farklı bant tipi arasında tercih yapabileceği Solo Knit Band ve Dual Loop Band ile birlikte geliyor. Cihazın tasarımında çevre dostu malzemeler kullanıldığı ve Apple’ın enerji etkinliği standartlarını karşıladığı belirtiliyor.

Vision Pro’nun hayatımıza katacağı yenilikler sadece bu kadar mı? Elbette değil. Spatial Audio, yani mekânsal ses teknolojisi ile donatılmış bu cihaz, kullanıcıların diledikleri yerde hep en sevdikleri anıları yeniden yaşamalarını sağlayacak şekilde fotoğraflar ve videoları yaşam boyu ölçekte görüntüleme imkanı sağlıyor.

Apple’ın bu benzersiz giyilebilir teknolojisi, kullanıcıların iş ve özel hayatlarına dair deneyimlerini köklü bir şekilde dönüştürme vaadiyle karşımızda duruyor. Apple Vision Pro’nun mekansal bilgi işleme devrimini nasıl şekillendireceğine şahit olmak için teknoloji dünyasının gözü kulağı şimdiden bu cihazda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER