Teknoloji

Apple Vision Pro randevu ve yüz taramasıyla satılacak

apple vision pro

Apple Vision Pro adını taşıyan ilk karma gerçeklik başlığını haziran ayının ilk günlerinde tanıtmıştı. 2024’ün başlarında piyasaya sürülecek olan başlığı satın alma süreci diğer Apple ürünlerine pek benzemeyecek. Bloomberg’de Mark Gurman’ın imzasıyla yayınlanan habere göre, Vision Pro ilk başta sınırlı sayıda ülkede ve mağazada satılacak. Buna ek olarak, Vision Pro’yu satın almak için önce Apple mağazalarında randevu oluşturmak gerekecek. Şirket, 2015’te ilk Apple Watch’u piyasaya sürerken de benzer bir yol izlemişti.

Apple mağazalarında Vision Pro için koltuklu özel alanlar oluşturulacak. Bu alanlarda bir veya iki adet demo ürün yer alacak. Potansiyel alıcılar burada başlığı ve aksesuarlarını deneyip kendileri için doğru ölçüdeki aksesuarları bulabilecek. Apple’ın hem bir iPhone uygulamasıyla hem de fiziksel bir makine ile potansiyel alıcıların kafalarını tarayacağı da haberde belirtilen noktalardan biri.

Apple’ın ABD’de ilk etapta Los Angeles ve New York gibi büyük şehirlerdeki mağazalarında bu deneyim alanlarını oluşturacağı belirtiliyor. Üçüncü taraf satıcılarda Apple Vision Pro satışının ise 2025’ten önce başlaması beklenmiyor. Çevrimiçi satışların başlangıcı içinse yine 2024’ün başları işaret ediliyor.

Apple’ın ilk olarak ABD’de piyasaya süreceği Vision Pro’yu 2024’ün sonları itibarıyla başka ülkelere götüreceği, bu ülkeler arasında da başı İngiltere ve Kanada’nın çekeceği söyleniyor. Asya ve Avrupa’da ise 2025 itibarıyla Vision Pro’nun satışa sunulması bekleniyor. Apple mühendislerinin Fransa, Almanya, Avustralya, Çin, Hong Kong, Japonya ve Güney Kore için özelleştirmeler üzerinde çalışması, Vision Pro’nun öncelikli pazarları konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

Apple’ın ikinci nesil Vision Pro için hazırlıklara başladığı ve bu başlığı 2026’da çıkarmayı planladığı iddiası daha önce gündeme gelmişti. Buna ek olarak, başlığın “Pro” olmayan, daha uygun fiyatlı versiyonu için de çalışmaların başladığı söyleniyor. Cupertino merkezli şirketin Vision Pro için teslimat hedefini de yarı yarıya indirdiği konuşuluyor.

Apple Vision Pro için ne gibi aksesuarlar sunacak?

Apple Vision Pro için bazı ek aksesuarlar üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Gurman’a göre, “daha küçük vücut boyutlarına ve kafalara” sahip kişilerin kulaklığı uzun süre takmasına yardımcı olmak için kullanıcının kafasından geçen ikinci bir kayış planlanıyor. Belirli türde kültürel giysiler giyen bazı kişilerin cepleri olmayabileceğinden, Vision Pro’nun harici pil takımı için bir omuz çantası hazırlanması da planlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER