Teknoloji

Apple Vision Pro’nun pil kapasitesi ortaya çıktı

youtube apple vision pro

Apple Vision Pro için yapılan incelemeler yayınlanmaya başlamış durumda. Bu incelemeler sayesinde Vision Pro’nun gölgede kalan başka özelliklerini öğrenmek de mümkün hâle geldi. Bunlar arasında Vision Pro’nun pil kapasitesi de bulunuyor.

Apple daha önce karma gerçeklik başlığının 2 saat boyunca “genel kullanım” ve 2,5 saat boyunca da video izlemek için yeterli pil kapasitesine sahip olduğunu belirtmişti. Cupertino merkezli şirketinin tahminlerinin oldukça doğru, hatta biraz da yetersiz olduğu anlaşıldı.

Pil kapasitesinin 3166 mAh olduğu incelemeler sayesinde görülüyor. Bu kapasite 353 gramlık ağırlığı ve boyutları düşününce kulağa pek fazla gelmiyor. Ancak burada dikkat çekici bir nokta olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bu da pilin maksimum 13V 6A çıkış kapasitesine sahip olması. Bu voltaj, herhangi bir 3.8V telefon pilinin yapabileceğinin oldukça üstünde. Dolayısıyla Vision Pro’nun 10000 mAh kapasiteli bir powerbank benzeri bir pile sahip olduğu belirtiliyor.

Vision Pro, daha önce de açıklandığı gibi harici bir pile sahip. Bu pil USB-C girişi üzerinden dolduruluyor. Vision Pro’nun kutusundan 30W şarj adaptörünün çıkması da dikkat çekiyor. Pil, karma gerçeklik başlığına çevirerek kilitlenen bir sistemle bağlanıyor.

Apple Vision Pro için ekstra pil de satılacak

Vision Pro için 200 dolar karşılığında ekstra pil de satılacak. Ancak başlığın pilini çalışırken değiştirmek mümkün olmuyor. Kablo çıkarıldığında Vision Pro kapanıyor ve yeni pil takıldığında tekrar başlatılıyor.

Apple Vision Pro, 2 Şubat’ta ABD’de kullanıcılarla buluşacak. Karma gerçeklik başlığı bu yıl içinde başka ülkelerde de satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER