Teknoloji

Apple, Vision Pro için parmak üzerine takılan bir kontrolör fikrini değerlendirmiş

apple vision pro

Yeni bir teknoloji harikası olan Apple Vision Pro, gelecek yılın başlarında teknoloji severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu devrim niteliğindeki ürün, kontrol mekanizması olarak el ve göz takibini kullanacak. Ancak, Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple bir zamanlar bu etkileyici aygıt için parmak üzerine takılan bir giriş ve kontrol aygıtı fikrini değerlendirmeye almış.

Apple’ın Vision Pro’nun geliştirme sürecinin erken aşamalarında, şirketin HTC gibi firmaların sanal gerçeklik kontrolörlerini test ettiği belirtildi. Daha sonra ise Apple, parmak üzerine takılan bir aygıt kullanmayı düşündü. Üstelik, 2015 yılında şirketin bir akıllı yüzük için patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Ancak bu, o dönem daha çok genel bir giyilebilir cihaz olarak değerlendirildi, karma gerçeklik gözlüğü özgü bir şey olarak düşünülmedi.

Sonuçta Gurman, şirketin Vision Pro’yu kontrol etmek için göz takibi ve el hareketlerinin “daha zarif bir çözüm” olduğuna karar verdiğini belirtiyor. Apple Vision Pro’yu deneyimleme imkanı bulanlar göz takibinin fazlasıyla iyi çalıştığını dile getirdi. Ayrıca, seçimler yapmak için başparmak ve işaret parmağınızı bir araya getirerek ellerinizi vücudunuzun yanında ya da kucağınızda tutabiliyorsunuz. Bu cihazı kontrol ederken ellerinizi havada sallamanız ya da bir şeyleri göstermeniz gerekmiyor.

Elbette, Apple WWDC 2023’te Vision Pro’nun hâlâ harici giriş cihazlarına, üçüncü taraf oyun kontrolörlerine ve klavyelere desteği olacağını söyledi. Bu nedenle, belirli türlerdeki girişler için elle kontrol seçeneğini atlama imkanı her zaman bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER