Teknoloji

Apple Vision Pro “misafir kullanıcı” moduyla gelecek

apple vision pro

Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığı, arkadaşlar ve aile üyeleriyle paylaşımı mümkün kılan bir seçenekle birlikte gelecek. Bu özelliğin hâlihazırda neredeyse tüm başlıklarda mevcut olduğunu belirtmekte fayda var. Apple’dan verilen bilgiye göre, cihazda kayıtlı olmayan bir “misafir kullanıcı” cihazda hesap oluşturmasına gerek kalmadan belli uygulamaları ve özellikleri deneyimlemesi mümkün olacak.

Apple tarafından açık şekilde belirtilmese de, konuk kullanıcıların irisi taradıktan sonra cihazın kilidini açan Optic ID özelliğini atlayabilecekleri anlaşılıyor. Şirket bütün bunların nasıl işleyeceği konusunda çok fazla ayrıntı paylaşmasa da, misafir kullanıcıların Ayarlar uygulaması açıkken “Mesajlar’daki büyük fotoğraf eklentileri gibi bazı uygulama içeriklerine” erişebileceğini belirtiyor. Şirket ayrıca bir misafir Vision Pro’yu kullanırken Apple ID ayarlarının, Optic ID’nin şifreleri, Apple Pay’i, Persona’yı ve sağlık verilerini kısıtlayacağını belirtiyor.

Apple Vision Pro’yu tanıttığında paylaşım özellikleri konusunda bilgi vermemişti. Ancak geçtiğimiz yıl sona ermeden visionOS yazılım geliştirme araç kitinde “Misafir Modu” özelliği fark edilmişti. Bu mod ile kullanıcılar aile üyelerinin veya arkadaşlarının Vision Pro’nun uygulamalarına erişmesini mümkün kılıyor. Apple bu özelliğin varlığını şimdiye kadar doğrulamamıştı.

Apple Vision Pro için başka bir özelliği daha doğruladı

Apple Vision Pro’nun başka bir özelliğinin de duyurusunu yaptı. Şirket, Vision Pro’nun uçakta seyahat modu sayesinde “görselleri dengelenmiş” bir şekilde kullanılabileceğini belirtti. Vision Pro, 2 Şubat’ta piyasaya sürüldüğünde Disney Plus’tan 3D filmler ve deneyimlerin yanı sıra Amazon Prime Video, Paramount Plus, Peacock gibi uygulamaları da destekleyecek.

İLGİLİ HABERLER