Teknoloji

Apple Vision Pro kullanıcılarından cihazlarının ön camlarında çatlak şikayeti

apple vision pro

Apple’ın ileri teknoloji ürünü Vision Pro, sahipleri tarafından ön camlarında çatlaklar görüldüğü yönünde raporlarla gündeme geldi. Bu durum, MacRumors tarafından ilk kez haberleştirildi ve şimdiye kadar beş farklı Reddit kullanıcısı bu sorunu r/VisionPro subreddit’inde dile getirdi. Engadget da inceleme ürününde benzer bir sorun yaşandığını raporladı. İlginç olan, yüklenen resimlerin hepsinin burun köprüsünün hemen üzerinde aynı bölgede dikey ince çatlaklar göstermesi.

Kullanıcılar, cihazlarına zarar verecek herhangi bir eylemde bulunmadıklarını, örneğin cihazı düşürmediklerini veya yanlış saklamadıklarını belirtiyor. Reddit kullanıcısı @dornbirn, cihazın ön camını temizledikten sonra yumuşak kılıfını üzerine koyduğunu, kutusuna kaldırdığını ve ertesi sabah çatlağı gördüğünü iddia ediyor. Diğer etkilenen Reddit kullanıcıları da benzer şekilde Vision Pro’larını kılıflarında sakladıklarını veya yumuşak kılıfı üzerine koyduklarını belirtiyor.

apple vision pro

Bu durumun yalnızca kozmetik bir sorun olup olmadığı henüz belirsiz. Çatlak, bir sensörün üzerinde görünse de, hiçbir kamerayı engellemiyor. Ancak, Vision Pro’nun tamiri pahalı. Apple Care ile, Vision Pro için 500 dolar, kapağın camını hasarlandırma durumunda 299 dolarlık bir muafiyet bedeli var. Buna sahip olmadan, tamir maliyeti 799 dolara çıkıyor. @ContributionFar8997, Apple Store’a gittiğini ve çatlağı tamir ettirebilmek için muafiyet bedelini ödemeleri gerektiği söylendiğini yazdı.

Bu sorunun ne kadar yaygın olduğu henüz bilinmiyor, çünkü raporlar şu ana kadar sınırlı görünüyor.

Bazı spekülasyonlar, Vision Pro’nun kutusunda veya kılıf üzerindeyken şarj edilirken ısınma sorunundan kaynaklanabileceğini öne sürüyor. Diğerleri ise camın üretimindeki bir problem veya belirli bir alana çok fazla gerilim uygulayan bir tasarım hatası olabileceğini iddia ediyor.

Apple’ın bu konuda nasıl bir yol izleyeceği ve kullanıcıların endişelerine nasıl yanıt vereceği merak konusu. Şirketin, Vision Pro kullanıcılarının deneyimlerini olumsuz etkileyebilecek bu tür sorunlara karşı proaktif bir yaklaşım benimsemesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER