Teknoloji

Apple Vision Pro için ek bir kayış ayrı olarak satılabilir

apple vision pro

Engadget sitesinden Devindra Hardawar, bu ayın başında deneyimlediği Vision Pro prototipinde, Apple’ın promosyon materyallerinde yer almayan bir velcro kayış öne çıktığını söylemişti. O dönemde bir Apple sözcüsü, gerektiği takdirde cihazın ek kayışlara destek sağlayabileceğini belirtmişti.

Bloomberg’den Mark Gurman‘a göre, bu ek kayış, birkaç saatlik kullanım sonrası Vision Pro’nun “aşırı ağırlık” yarattığı şikayetler üzerine tasarlandı. Apple’ın bu kayışı kutuya dahil etmek yerine ayrı bir aksesuar olarak satmayı düşünmesi, firmanın Pro Display XDR standını ayrı bir ürün olarak satma kararını anımsatıyor.

2024’te piyasaya sürülecek Vision Pro’nun fiyatının 3,499 dolardan başlayacağı belirtilmişti. Ancak gözlüğün ağırlığının potansiyel bir sorun olduğunu belirten çoğu ön incelemeye rağmen, Apple’ın tüketicilere kutudan çıktığı anda konforlu bir deneyim sağlama konusunda ek çaba sarf etmeyeceği haberini duymak şaşırtıcı gelebilir.

Vision Pro’nun yüksek fiyatı düşünüldüğünde, Apple’ın bu cihazı sadece geliştiricilere pazarlayacağı düşünülebilir. Ancak Gurman, Apple’ın perakende mağazalarında cihazı denemek için özel alanlar oluşturmayı planladığını ve bir iPhone uygulaması üzerinden müşterilerin yüzlerini tarayarak doğru boyutta bantları ve ışık geçirmezlik özelliklerini sağlamayı hedeflediğini belirtiyor.

Vision Pro’nun 2024’ün mayıs ayına kadar satışa çıkmayabileceği düşünülüyor, bu da Apple’ın planlarını revize etme konusunda bir yıl süresi olabileceği anlamına geliyor. Gurman, şirketin daha uygun fiyatlı bir gözlük ve ikinci nesil Vision Pro üzerinde çalışmak için bazı çalışanları yeni görevlere atadığını da ekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER