Teknoloji

Apple Vision Pro uygulamalarıyla birlikte iOS ve iPadOS uygulamalarını da gösterecek

apple vision pro

Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığı için oluşturulan uygulama mağazasında uyumlu iPhone ve iPad uygulamalarını bulmak da mümkün olacak. Apple’ın geliştirici sitesinden yapılan paylaşımda yeni uygulama mağazasının sonbaharda visionOS ‘in geliştirici betasının çıkışıyla birlikte faaliyete geçeceği belirtildi.

Yeni App Store’da iPhone ve iPad uygulamaları visionOS uygulamalarıyla birlikte görüntülenecek. Apple daha önce de mevcut iOS ve iPadOS uygulamalarının ekstra bir işlem gerektirmeden karma gerçeklik işletim sistemine aktarılabileceğini açıklamıştı. Geliştiriciler diledikleri takdirde uygulamalarının visionOS versiyonunda optimizasyon yapabilecek.

Apple’ın paylaşımında şu ifadeler yer alıyor: “Varsayılan olarak iPad ve/veya iPhone uygulamalarınız Vision Pro’daki App Store’da otomatik olarak yayınlanacaktır. iPadOS ve iOS’te bulunan çoğu çerçeve aynı zamanda visionOS’e da dahildir; bu, neredeyse tüm iPad ve iPhone uygulamalarının hiçbir değişiklik yapılmadan visionOS’te çalışabileceği anlamına gelir.”

Apple Vision Pro geliştirici kitleri için başvurular temmuz ayında açılmıştı

Geliştiriciler Apple Vision Pro için Apple’ın visionOS yazılım geliştirme kitinden yararlanarak uygulama hazırlayabiliyor. Şirket Vision Pro’nun geliştirici kitleri için geçtiğimiz temmuz ayında başvuru almaya başlamıştı. Böylelikle geliştiricilere Vision Pro’nun 2024’ün başlarında piyasaya çıkışından önce uygulamalarını hazırlamaları için geniş bir zaman sunulmuştu. Şirketin 12 Eylül’deki iPhone 15 tanıtım etkinliğinde Vision Pro hakkında yeni detaylar paylaşması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER