Teknoloji

Apple Vision Pro’yu isteyen geliştiricilerin kafa ölçülerini bildirmeleri gerekiyor

apple vision pro

Apple Vision Pro adını taşıyan ilk karma gerçeklik başlığını geçtiğimiz ay tanıtmıştı. Başlığı piyasaya çıkarmak için hazırlıklarını sürdüren şirket, geliştirici kitleri için başvuruları almaya ve bunların dağıtımına da başlamıştı. Cupertino merkezli şirket, Vision Pro’yu deneyecek geliştiricilereden kafa ölçülerini de bildirmelerini istiyor.

Apple karma gerçeklik başlığında kullanacağı visionOS işletim sisteminin beta sürümünü de şimdiden dağıtıma çıkardı. Bu ay itibarıyla bazı geliştiriciler de şimdiden Vision Pro’yu deneyimleyebiliyor. Mark Gurman, geliştiricilerin bir geliştirme kiti almak için onaylandıktan sonra doldurdukları formların ekran görüntülerini Twitter’da yayınladı. Gurman ayrıca, geliştiricilerin uygun bir uyumu garanti etmek için “Measure and Fit” (Ölç ve Sığdır) uygulaması kullanması gerektiğini doğruladı.

Measure and Fit uygulaması, Vision Pro’nun kafa bandı ve contalarının nasıl yerleştirilmesi gerektiğini görmeyi sağlıyor. Ekran görüntüsüne göre, kullanıcıların karşısına “Optik Ek Parçalı” ve “Optik Ek Parçasız” olmak üzere iki seçenek sunuluyor.

Doğru ölçüm yapıldığında Apple, Vision Pro test kitine hangi boyuttaki kafa bandının ve ışık contalarının yerleştirileceğini öğrenecek. Belgelerde geliştiricilerden “Geliştirici gözlük takıyor mu?” ve “Geliştirici ne tür gözlük takıyor?” gibi soruları yanıtlamaları isteniyor.

Apple Vision Pro’da Yüz Yastıkları değiştirilebilecek

Twitter kullanıcısı Aaron, Vision Pro’da kullanılan “Yüz Yastıkları”nın değiştirilebileceğini gösteren belgeleri de paylaştı. Farklı boyutlardaki bu yastıklarda her kullanıcı için en uygun boyutu bulmak mümkün olacak. Bu yastıkların nasıl değiştirileceğini gösteren bir video da yine aynı kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Apple Vision Pro 2024’te piyasaya çıktığında Apple imzalı pek çok uygulamayı başlıkta bulmak mümkün olacak. Ancak üçüncü taraf uygulamalar da başlığın belli bir başarıya ulaşması için büyük önem taşıyor. Dolayısıyla Cupertino merkezli şirket şimdiden üçüncü taraf uygulama desteğinin güçlü olması için çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER