Teknoloji

Apple Vision Pro için 180 bine yakın sipariş aldı

apple vision pro 2

Apple Vision Pro adını taşıyan karma gerçeklik başlığı için geçtiğimiz cuma günü itibarıyla ABD’de sipariş almaya başlamıştı. Ön sipariş dönemine ait ilk tahminler, Vision Pro’nun iyi bir açılış yaptığını gösteriyor. Analist Ming Chi Kuo’nun envanter ve teslimat süresi bilgileriyle yaptığı tahmine göre, Cupertino merkezli şirket geçtiğimiz hafta sonunda 160 ila 180 bin arası sipariş aldı.

Kuo daha önce Apple’ın 2 Şubat’a kadar 60 ila 80 bin adet Vision Pro üretmesini beklediğini belirtmişti. Bu da tahmini sipariş sayısının üretim sayısını geride bıraktığını gösteriyor. Vision Pro’nun stoklarının ön siparişe açılır açılmaz tükenmesi de Kuo’nun öngörülerini destekler nitelikte.

Bunlar Apple için olumlu haberler gibi görünse de, Kuo bazı uyarılarda da bulunuyor. Teslimat sürelerinin ilk 48 saat içinde değişmediğine dikkat çeken tecrübeli analist, sıkı kullanıcı ve hayranların ön siparişlerini vermesinin ardından talebin hızlı şekilde düşebileceğini dile getirdi. Kuo, iPhone’lar ön siparişe çıktığında teslimat sürelerinin 24 ila 48 saatlik süre zarfında istikrarlı şekilde arttığını hatırlattı.

Apple Vision Pro “genel kullanıcı”ya hitap etmiyor

Ancak Vision Pro’nun genel kullanıcılara hitap eden bir ürün olmadığını bir kez daha belirtmekte fayda var. Hem 3499 dolarlık fiyat etiketi hem de şu an için YouTube, Spotify ve Netflix gibi uygulamaların bulunmaması, Vision Pro’yu genel kullanıcıya hitap eden bir ürün olmaktan çıkarıyor. Apple’ın daha sonrasında Vision Pro’nun 1500 ila 2000 dolar karşılığında satılacak bir versiyonunu çıkarabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Kuo’ya göre, Apple Vision Pro’yu son derece “niş” bir ürün olarak konumlandırıyor. Zira Apple’ın mevcut aktif kullanıcı sayısı 1.2 milyar iken, Vision Pro’nun üretim sayısı 80 bin seviyesinde. Apple’ın önümüzdeki dönemde Vision Pro’ya olan ilgiyi ve talebi artırması için yeni adımlar atması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER