Teknoloji

Apple, geliştiricilere Vision Pro için yeni bir fırsat sunuyor

apple vision pro

Apple, Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü için geliştirme kiti için başvuruları kabul ediyor. Bu kit, cihazın kurulumunda yardım, kod seviyesinde destek talepleri ve visionOS için uygulama tasarlama ve geliştirme hakkında Apple uzmanlarıyla “kontroller”i içeriyor.

Şirket, visionOS özelliklerini ve yeteneklerini kullanan bir uygulama geliştiren adayları önceliklendiriyor. Bu nedenle, başlangıçta Vision Pro’da değiştirilmemiş bir iPad uygulaması sunmayı planladığı bildirilen Netflix gibi şirketler bu grup arasında yer almayabilir.

Apple’ın başvuru sürecine ilişkin belirttiği gibi, başvuracak olanların Apple Geliştirici Programı’nda Hesap Sahibi olmaları gerekiyor. Sun Apps CEO’su Dylan McDermott, Apple’ın cihazları güvence altına alma politikasının ayrıntılarını tweetledi. Buna göre, bir kit alması beklenen herkesin, cihazı tamamen görünmez hâle getirmesi ve her zaman başkalarından güvenli bir şekilde saklaması bekleniyor.

“Yetkisiz kişilerin (herhangi bir aile, arkadaş veya ev çalışanları dahil) geliştirici kitine erişmemesini, bunları görüntülememesini veya kullanmamasını sağlamalısınız.” Apple, Güvenlik Araştırma Cihazı iPhone’ları gibi sunduğu diğer sınırlı erişimli donanımlar için benzer politikalara sahiptir, ancak bu kurallar dizisi daha uzun ve daha ayrıntılıdır.

Apple, birçok nedenden dolayı geliştirici kitlerinin talep üzerine iade edilmesi gerektiğinden de bahsediyor. Apple’ın M1 lansmanından önce sağladığı özel Mac mini’de olduğu gibi, karma gerçeklik gözlüğü gerçekten piyasaya sürüldüğünde tüm üretim öncesi donanımları geri çağırmayı seçebilir.

Apple, Vision Pro için yeni iş birliklerine kapılarını açıyor

Apple, Cupertino, Londra, Münih, Şanghay, Singapur ve Tokyo’da Vision Pro geliştirici laboratuvarları düzenliyor ve başvuruları Apple’ın web sitesi üzerinden kabul ediyor. Şirket ayrıca, geliştiricilerin uygulamalarının visionOS için hazır olup olmadığını kontrol etmelerine yardımcı olacak bir uyumluluk kontrol listesi yayınladı.

Apple Vision Pro, önümüzdeki yılın başlarında ABD’de piyasaya sürülecek ve başlangıç fiyatı 3,499 dolar olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER