Teknoloji

Apple Vision Pro en iyi ses deneyimini USB-C şarj kutulu AirPods Pro 2 ile yaşatacak

apple vision pro

Apple geçtiğimiz ay iPhone 15 serisiyle birlikte USB-C girişli şarj kutusu bulunan ikinci nesil AirPods Pro’yu da tanıtmıştı. Bu yeni versiyonda değişiklikler sadece USB-C girişiyle sınırlı kalmamış gibi görünüyor. En yeni AirPods Pro 2, Apple Vision Pro sanal gerçeklik başlığıyla eşleştirildiğinde kayıpsız ses desteği de sunacak. Buna ek olarak, Vision Pro kullanıcılarına en iyi ses deneyiminin en yeni AirPods Pro ile yaşanacağını da hatırlatacak.

Apple geçtiğimiz gün iOS 17.1’in ikinci beta sürümünü ve visionOS’in dördüncü beta sürümünü geliştiricilerle paylaştı. Vision Pro 2024’te satışa sunulacak olsa da, Apple bazı geliştiricilere şimdiden sanal gerçeklik başlığını deneyimlemek imkanını sunuyor. Buna ek olarak, Mac’te çalıştırılabilen visionOS simülatörü sayesinde geliştiriciler uygulamalarını test edebiliyor.

En yeni visionOS beta sürümünü mercek altına alan 9to5Mac ekibi; Vision Pro, USB-C şarj kutulu yeni AirPods Pro 2 dışındaki herhangi bir kablosuz kulaklıkla eşleştirildiğinde kullanıcıyı ses kalitesi konusunda uyaran bir mesajın varlığını keşfetti. Söz konusu mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Bu cihaz, Apple Vision Pro için optimize edilmemiştir ve daha yüksek gecikme nedeniyle Uzamsal Ses deneyimini etkileyebilir.”

Apple Vision Pro, 2024’ün başlarında satışa sunulacak

Uyarı, Apple’ın üretmediği kablosuz kulaklıklarda ve ayrıca diğer AirPods modelleri ile hatta Beats kulaklıklarda da kullanıcıların karşısına çıkacak. Zira kayıpsız ses desteği sadece 2023 model AirPods Pro 2’de sunuluyor. Apple’ın bu teknolojiyi 2022’de AirPods Pro 2’ye eklememesinin kullanıcılar için biraz hayal kırıklığı yaratacağı söylenebilir.

Apple Vision Pro, ABD’de 2024’ün başlarında satışa sunulacak. USB-C şarj kutulu AirPods Pro 2 ise hâlihazırda pek çok ülkede satışa çıkmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER