ManşetlerTeknoloji

Apple Vision Pro deneyimi için mağaza prosedürleri belirlendi

apple vision pro

Apple, Vision Pro’nun merakla beklenen resmi lansmanına hazırlanırken, Bloomberg için Mark Gurman tarafından hazırlanan Power On bülteninin son sayısı, mağazalarda gerçekleştirilecek deneyimlerin nasıl olacağına dair önemli bilgiler paylaştı.

Gurman’ın aktardığına göre, deneyim süreci bir Apple Store çalışanının kullanıcıların yüzlerini tarayarak Apple başlığı için doğru ışık sızdırmazlık mührünü seçmeleriyle başlayacak. Bu süreç, Face ID ayarlamasına benzeyecek. Gözlük kullanıcıları için, Apple’ın özel bir cihazla kullanıcıların lens reçetelerini tespit edeceği belirtiliyor. Ardından, bir çalışan “yüzlerce” hazır lens ve mühürden uygun olanlarını Vision Pro’ya yerleştirip cihazın nasıl kullanılacağını (cihazı nasıl tutacakları da dahil) anlatıyor.

Demo süreci, Gurman’a göre, 25 dakikaya kadar sürebilecek. Bu demo sırasında kullanıcılar, iPhone 15 Pro ile çekilebilecek 3D “uzamsal” fotoğrafları ve videoları izleyebilecek, Vision Pro’yu bir bilgisayar ya da iPad yerine kullanabilecek ve üçüncü taraf uygulamaları test edebilecekler.

Bu sürecin karmaşık olduğu düşünülse de, ürün satın alma işlemi için gerekli değil. Apple’ın gözlüğü aynı zamanda çevrimiçi olarak da satacağı belirtiliyor. Kullanıcıların doğru gözlük kayışını alabilmek için yüzlerini bir iPhone veya iPad ile taratmaları gerekecek ve 149 dolarlık optik eklentiler için gözlük reçetelerine ihtiyaçları olacak.

Gurman, karma gerçeklik gözlüğünün kullanımının sadece 30 dakika sonra rahatsızlık vermeye başladığı yönündeki şikayetler üzerine Apple’ın daha konforlu bir ikinci kayış tasarladığını, ancak bu kayışın demolar sırasında mevcut olmayacağını yazıyor. Ayrıca, Belkin’in cihaz dışında duran batarya paketi için bir aksesuar klipsi üzerinde çalıştığı bilgisi de makalede yer alıyor.

Apple’ın Vision Pro’ya olan talebin sürdürülebilir olmadığını öngördüğü ve mağazalarına ilk hafta sonu için takip eden haftaların iki katı kadar envanter alanına ihtiyaç duyacaklarını söylediği ifade ediliyor. Yakın tarihli bir tedarik zinciri söylentisine göre, Apple’ın lansmanda sadece 80 bin Vision Pro ve 2024 boyunca yalnızca yarım milyon adet cihazı piyasaya süreceği söyleniyor. Bu düşük sayılar, insanların bir AR/VR başlığı kullanma konusunda zaten azalan ilgisini artırmayabilir.

Ancak Apple, Vision gözlük serisi için planlar yapıyor. Söylentilere göre şirket, gözlüğün daha ucuz bir versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor. Ve nihayetinde, şirketin teknik engelleri aştığında, normal gözlükler gibi görünen bir AR gözlük serisi çıkarması bekleniyor. Bu arada Meta, Ray-Ban ortaklığı ile AR gözlükleri konusunda agresif bir şekilde ilerlerken, Xreal’in geliştiricilere yönelik ancak Apple’ın alandaki potansiyel rekabetinin kesinlikle kendi başarılarına bel bağlamadığını gösteren 699 dolarlık Air 2 Ultra AR gözlüklerini tanıttığı da gözden kaçmamalı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER