Manşetler

Apple, Vision Pro’nun daha uygun fiyatlı versiyonu için hazırlıklara başladı

apple vision pro

Apple Vision Pro adını taşıyan ilk karma gerçeklik başlığını geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkarmıştı. Vision Pro sunduğu imkanlar kadar 3499 dolarlık fiyat etiketiyle de konuşuluyor. Karma gerçeklik başlığı 2024’te satışa sunulacak olsa da, Apple şimdiden bu başlığın daha uygun fiyatlı bir versiyonu için hazırlıklara başlamış durumda. Söz konusu iddiayı Bloomberg’den Mark Gurman gündeme getirdi.

Gurman’a göre, Apple karma gerçeklik başlığının daha uygun fiyatlı versiyonunu 2025’in sonu itibarıyla piyasaya çıkarmayı planlıyor. Şirketin eş zamanlı olarak Vision Pro’nun daha hızlı işlemciye sahip yeni bir versiyonu üzerinde çalışacağı da Gurman’ın öngörüleri arasında yer alıyor.

Gurman, Apple’ın daha uygun fiyatlı karma gerçeklik başlığını “Vision” veya “Vision One” gibi bir isimle piyasaya çıkarabileceğini belirtiyor. 3499 dolarlık fiyatın nasıl aşağıya çekileceği konusunda ise tecrübeli gazetecinin birkaç fikri var.

Apple Vision Pro’nun en pahalı bileşenleri hangileri?

Vision Pro’nun en pahalı bileşenlerinin M2 ve R1 çipler, iki adet 4K microLED ekran, kamera ve sensör donanımı olduğu biliniyor. Apple’ın maliyetleri aşağıya çekmek için muhtemelen ekran kalitesinden, işlemciden, kamera ve sensörlerden tasarruf etmesi bekleniyor. Şirketin uzamsal ses destekli hoparlörleri de çıkarabileceği ve kullanıcıları AirPods Pro’ya yönlendirebileceği söyleniyor.

Gurman’a göre, Apple Vision Pro’daki bazı bileşenlerin daha uygun fiyatlı versiyonda bulunması kesin. Bunlar arasında kullanıcının gözlerini gösteren EyeSight isimli dış ekran, göz ve el takibi gibi özelliklerden vazgeçilmesi beklenmiyor. Gurman, bu özelliklerin iPhone’daki dokunmatik ekran kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunu belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER