Teknoloji

Apple Vision Pro’nun piyasaya çıkışı 2024’ün mart ayını bulabilir

apple vision pro

Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığını geçtiğimiz haziran ayında tanıtmıştı. Şirket o dönemde başlığın piyasaya çıkışı için 2024’ün başlarını işaret etmişti. Daha önce Vision Pro’nun 2024’ün ilk ayında satışa sunulabileceği belirtilmişti. Ancak Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en yeni sayısında Vision Pro’nun satışa sunulması konusunda yeni bir öngörüde bulundu.

Gurman, Apple’ın hâlâ cihazın dağıtım planlarını hazırladığını ve final testlerini yaptığını belirtti. Daha önce Vision Pro’nun ABD’de 2024’ün başlarında piyasaya çıkacağını söyleyen tecrübeli gazeteci, şimdi piyasaya çıkışın mart ayını bulabileceğini ifade ediyor.

Vision Pro, ilk olarak ABD’de kullanıcılarla buluşacak. Ardından 2024 içinde başka ülkelerde de Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığını satın almak mümkün olacak. Vision Pro’nun Apple’ın fiziksel mağazalarında randevuyla veya şirketin çevrimiçi mağazası aracılığıyla satılması bekleniyor.

Yeni giyilebilir ürününün çıkış deneyimine özen gösteren Apple, Vision Pro’yu üçüncü taraf perakendeciler aracılığıyla satmayacak. Şirket fiziksel mağazalarında farklı büyüklüklerde kafa bantları ve numaralı gözlük camları için de stok tutacak.

Gurman, Apple’ın yazılım ekiplerinin Vision Pro’nun çıkışı için 2024’ün ocak ayını hedeflediğini belirtiyor. En son visionOS beta sürümünde ürün tanıtım videoları ve materyalleri bulunuyor. Bu tarz içerikler de genellikle yazılım geliştirme sürecinin sonuna doğru hazırlanıyor.

Mevcut iOS 17.2 beta sürümünde AirPlay Receiver gibi Vision Pro’yu destekleyecek yardımcı özellikleri ve iPhone 15 Pro ile Pro Max’te uzamsal videolar çekebilme özelliği bulunuyor.

Apple Vision Pro’nun mart ayında çıkışı için özel bir etkinlik düzenleyebilir

Apple Vision Pro’nun mart ayında piyasaya çıkışını duyurmak için özel bir etkinlik düzenlenmesi muhtemel görünüyor. Şirketin böylelikle WWDC 2023 etkinliğinde bahsetmediği Vision Pro özelliklerini de sahnede anlatması mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER