ManşetlerTeknoloji

Apple Vision Pro yeni ülkelere ve bölgelere geliyor

apple vision pro

Apple, Vision Pro ürününün yeni ülkelere ve bölgelere genişleyeceğini duyurdu. Çin ana karası, Hong Kong, Japonya ve Singapur’da ön siparişler 13 Haziran’da başlayacak. Ürün, 28 Haziran Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.

Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık’taki müşteriler ise 28 Haziran Cuma gününden itibaren Vision Pro için ön sipariş verebilecekler. Bu bölgelerde ürünün satışa sunulma tarihi ise 12 Temmuz Cuma olacak. Vision Pro, dijital içeriği fiziksel dünya ile sorunsuz bir şekilde birleştirerek, iş yapma, işbirliği, bağlantı kurma, anıları yeniden yaşama ve eğlencenin tadını çıkarma gibi birçok alanda güçlü mekansal deneyimler sunuyor.

Apple CEO’su Tim Cook, Apple Vision Pro’ya gösterilen ilginin olağanüstü olduğunu belirtti. Cook, “Daha fazla insanın mekansal bilgisayarın sihrini deneyimlemesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. Vision Pro’nun uygulamalarla sınırsız bir tuval, üç boyutlu anılar, benzersiz bir kişisel sinema ve hayal gücünü zorlayan yeni mekansal deneyimler sunduğunu vurguladı.

Apple Vision Pro’da VisionOS ile güçlü deneyimler

Apple Vision Pro, kullanıcıların gözleri, elleri ve sesleriyle yönlendirdiği, devrim niteliğindeki visionOS işletim sistemi ile çalışıyor. visionOS, iOS, iPadOS ve macOS’deki mühendislik ve tasarım inovasyonlarına dayanarak, Apple’ın donanım, yazılım ve hizmet ekosistemi ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Kullanıcılar, gözleriyle bakarak ve parmaklarını birbirine dokundurarak uygulamalarla etkileşime girebilirler.

VisionOS, tamamen kullanıcının gözleri, elleri ve sesiyle kontrol edilen üç boyutlu bir kullanıcı arayüzüne sahip. Sanal klavyeyi kullanarak metin dikte edebilir, uygulamaları açıp kapatmak için Siri’den yardım isteyebilirler. Sonsuz tuval, uygulamaları fiziksel bir ekranın sınırlarından kurtararak, verimlilik, işbirliği ve eğlence için nihai bir çalışma alanı sağlar.

Kullanıcılar, Apple Vision Pro’nun Dijital Tacını çevirerek Mekanlara dalabilir, büyük bir ekranda film izleyebilir ve AirPods Pro ile Kişiselleştirilmiş Mekansal Ses’in keyfini çıkarabilirler. Bu sonbaharda ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak sunulacak olan visionOS 2 ile kullanıcılar, fotoğrafları 3D anılara dönüştürmek gibi yeni özelliklere erişebilecekler. Ayrıca, Mac Sanal Ekranı, Seyahat Modu ve Misafir Kullanıcı gibi yeni özellikler de gelecek.

App Store, Apple Vision Pro için tasarlanmış 2.000’den fazla uygulama ve Mac Sanal Ekranı ile uyumlu daha fazla uygulama sunuyor. Vision Pro’nun benzersiz yetenekleri, Apple’ın dünya çapındaki geliştirici topluluğu tarafından oluşturulan uygulamalarla birleştiğinde, kullanıcılara oldukça esnek bir cihaz sunuyor. Vision Pro, iş ve verimlilik uygulamalarıyla işbirliğini artırarak kullanıcıların günlük görevlerini yerine getirmelerine yardımcı oluyor.

Apple Vision Pro, Apple TV+, Amazon Prime Video, Disney+ ve diğer popüler yayın hizmetlerini destekleyerek benzersiz bir kişisel sinema deneyimi sunuyor. Kullanıcılar, Apple Originals ve 250’den fazla 3D filmi Vision Pro’da izleyebilirler. Vision Pro, SharePlay ve mekansal Persona gibi özelliklerle kullanıcıların birlikte izleme deneyimini de geliştiriyor.

NBA, MLS, MLB, NHL, PGA TOUR ve diğer büyük spor liglerinden uygulamalarla Vision Pro kullanıcıları, maçları ve sporcuları daha önce hiç olmadığı kadar yakından takip edebilirler. Multiview, gerçek zamanlı oyuncu ve oyun istatistikleri, canlı nesne haritalama gibi özellikler, fiziksel bir skor tablosu veya ikinci ekranın avantajlarını kullanıcının önüne getiriyor. Ayrıca, yerel, ulusal ve uluslararası sporları canlı olarak izleme imkanı sunuyor.

Vision Pro, Apple Arcade’in 250’den fazla başlığı da dahil olmak üzere binlerce eğlenceli oyuna erişim sağlıyor. Yeni mekansal oyunlar ve içerik güncellemeleri düzenli olarak Apple Arcade’de yayınlanıyor. Kullanıcılar, gözleri ve elleriyle çeşitli meslekleri simüle eden popüler oyunları da Vision Pro’da oynayabilirler.

AirDraw ve Da Vinci Eye gibi yeni tasarım uygulamaları, kullanıcıların gözleri ve elleriyle çizim yapmalarına olanak tanıyan mekansal bilişimin benzersiz yeteneklerini kullanıyor. djay gibi ödüllü uygulamalar, sanatçıların havada müzik yapmalarını sağlarken, Lowe’s Style Studio, kullanıcıların hayal ettikleri mutfağı tasarlamalarına olanak tanıyor. Mekansal bilişim, yeni ve yaratıcı çözümler için kullanıcıların sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

Apple Vision Pro, izleyicileri 180 derecelik bir görüş alanı ve Mekansal Ses ile 3D 8K video kullanarak olayların merkezine taşıyan Apple Immersive Video formatını tanıtıyor. Apple TV uygulaması, Apple Immersive filmleri ve dizileri için büyüyen bir kataloğa sahip. App Store, GUCCI’nin filmi “Who Is Sabato De Sarno?” ve Marvel Studios ve ILM Immersive’in “What If…?” gibi benzersiz ve etkileşimli deneyimlere ev sahipliği yapıyor.

Apple Vision Pro için yeni uygulamalar geliyor

Bu ay, DingTalk, Douyin VR Live, Migu Video, Taobao, Tencent Video ve Weibo gibi yeni uygulamalar Vision Pro için piyasaya sürülecek. Gelecek ay ise MUBI ve Soul Spire gibi yeni uygulamalar Vision Pro’da kullanıma sunulacak. Microsoft 365 gibi küresel üretkenlik araçları ve Disney+ gibi eğlence hizmetleri de birçok ülkede kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER