Teknoloji

Apple Vision Pro’yu WWDC 2024’ten önce ABD dışında satışa sunabilir

apple vision pro

Apple Vision Pro adını taşıyan karma gerçeklik başlığını ABD’de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ön sipariş süreci 19 Ocak’ta başlayacak olan başlık, 2 Şubat itibarıyla sahipleriyle buluşacak. Vision Pro’nun ABD dışında ne zaman piyasaya sürüleceği henüz bilinmese de, ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun bu konuda bazı öngörüleri var.

Kuo’ya göre, Apple ilk karma gerçeklik başlığını WWDC 2024’ten önce ABD dışında da satışa sunabilir. Şirketin geleneksel geliştirici etkinliği genellikle haziran ayının ilk haftasında gerçekleştiriliyor. Kuo’ya göre, WWDC 2024 öncesinde yapılacak bir çıkış, visionOS için küresel geliştirme ekosisteminin büyümesine yardımcı olabilir.

Vision Pro’nun ilk etapta sadece ABD’de satışa sunulması ise üç nedene bağlanıyor. Bunların ilki, karma gerçeklik başlığı için arzın başlangıçta sınırlı ölçekte olması. İkinci nedenin ABD’de de satış sürecinin pürüzsüz ilerlemesi olduğu belirtilirken, üçüncü nedenin de ABD dışındaki ülkelerde satış için gerekli algoritma değişikliğinin zaman alacak olması ifade edildi.

Apple Vision Pro üç sorunun çözülmesinin ardından ABD dışına çıkmaya hazır olacak

Kuo’ya göre, bu üç sorun çözüme kavuşturulduğunda Apple Vision Pro’yu ABD dışındaki ülkelerde bulmak da mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER