Teknoloji

Apple Vision Pro’nun ekranları için önemli detaylardan biri ortaya çıktı

apple vision pro

Uzun süredir beklenen Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığı haftanın ilk gününde resmen gözler önüne çıkmıştı. Apple tanıtım sırasında Vision Pro’nun teknik detaylarına fazla değinmemiş, sadece başlıktaki çift ekranın çözünürlüğünün 4K’dan fazla olduğunu belirtmekle yetinmişti.

Ancak WWDC 2023’te gerçekleştirilen uzamsal bilgi işlem temalı bir oturum sırasında Vision Pro’nun ekranlarının yenileme hızı ortaya çıktı. Videodaki sunucu, Vision Pro’nun genellikle saniyede 90 kare çalıştıracağını belirtti. Bu da Vision Pro’yu yenileme hızı 60 Hz olan standart iPhone modelleri ile 120 Hz ProMotion ekrana sahip iPhone Pro, iPad Pro ve MacBook Pro arasında bir yerde konumlandırıyor.

Ancak Vision Pro’da yenileme hızının 90 Hz’ten 96 Hz seviyesine çıkabileceği, ancak bunun sadece 24 fps videolar izlenirken olabileceği belirtiliyor. Bu videolarda kare takılması olmadan 96 Hz’e eşit bölme mümkün oluyor.

Apple Vision Pro 2024’ün başlarında çıkacak

Apple Vision Pro 2024’ün başlarında satışa sunulacak. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığına dair bu tarz bilgilerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER