Teknoloji

Apple Vision Pro 2, 18 aydan önce çıkmayacak

apple vision pro

Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığı ayın ilk günlerinde satışa sunulmuştu. Cupertino merkezli şirketin ilk karma gerçeklik ürünü, deneyenlerden genellikle olumlu yorumlar alsa da, bazı eleştiriler de gündeme gelmişti. Özellikle yüksek fiyat ve bazı problemler nedeniyle kimi kullanıcılar, Vision Pro’larını iade etmek istemişti. Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en son sayısında Vision Pro 2’nin 18 aydan önce piyasaya çıkmayacağını iddia etti. Bu da Vision Pro’nun 2026’da piyasaya çıkabileceği anlamına geliyor.

Bazı kullanıcıların Vision Pro’larını ifade ettiği yönündeki haberlerin karma gerçeklik başlığının mevcut performansıyla ilgili endişelere yol açtığı belirtiliyor. İadelerin sıra dışı bir seviyede olmadığını belirten Gurman, bunların önemli kısmının belirli sorunlara işaret ettiğini dile getirdi.

Gurman’ın yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Vision Pro benzersiz bir ürün. Eğer bu ürünü satın aldıysanız ya sıkı bir Apple hayranısınız ya da yeni teknolojileri erken benimseyen birisiniz. Bu grubun bir şeyi geri gönderme ihtimalinin normal iPhone veya iPad alıcısından çok daha az olduğu varsayılabilir.”

Vision Pro hakkındaki şikayetlerde birkaç başlık öne çıkıyor. Bunlar ağırlık, sınırlı görüş alanı, uygulama seçimi, mevcut kullanıcı deneyimi ve 3500 dolarlık yüksek fiyat olarak sıralanıyor.

Premium fiyatıyla kendisini lüks bir ürün olarak konumlandırmasına rağmen Vision Pro, birinci nesil teknolojinin tipik zorluklarıyla karşı karşıya görünüyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, özellikle Meta’nın kendi Quest 3’üyle karşılaştırıldığında performansını eleştirerek Apple’ın hızla gelişen bir pazarda karşılaştığı engelleri vurgulamıştı.

Apple Vision Pro 2 için hazırlanırken mevcut deneyimi geliştirebilir

Apple Vision Pro 2 ile tanışmaya daha uzun bir zaman var gibi görünürken, bu süreçte mevcut Vision Pro’nun deneyimini geliştirmeye yönelik dokunuşların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER