Teknoloji

Apple mobil ödeme sistemi için Visa, Mastercard ve American Express ile anlaştı

iphone-5s-inceleme-00026

Apple’ın 9 Eylüldeki basın toplantısında iPhone 6 ile birlikte mobil ödeme sistemini de tanıtması bekleniyor. Google Wallet, PayPal ve benzeri ödeme sistemlerine rakip olacak bu sistem telefonunuzu kullanarak kasada ödeme yapmanızı sağlayacak. Görünüşe göre, Apple bu girişiminde yanına güçlü ortakları almış.

Bloomberg tarafından verilen habere göre Visa, Mastercard ve American Express sözü edilen ödeme sistemi için Apple ile çalışmaya razı oldu. Recode ve The Information siteleri de daha önce sırasıyla American Express ve Visa’nın Apple ile anlaştığını yazmıştı.

Konuyla ilgili farklı kaynakların verdiği bilgilere göre derlenen haberlerde anlaşmaların detaylarıyla ilgili bilgilere yer verilmiyor. Visa, MasterCard ve American Express Apple’ın mobil ödeme hamlesinin başarılı halkaları olabilir, ancak şirketin gerçekten geleneksel kredi kartlarının gerçek anlamda kapsayıcı ve çekici bir alternatifini oluşturması için daha fazla satıcı ve bankayla anlaşması gerekiyor.

Birçok satıcının telefonlara eklenmiş NFC yongalarını kullanarak ödeme kabul edebilecek satış terminalleri bulunmuyor. Eğer Apple şirketleri yeni ödeme sistemini desteklemelerini sağlayacak maliyetli güncellemeler yapmalarını ikna edemezse, sistem pek başarıya ulaşır gibi görünmüyor.

Üç büyük kredi kartı şirketini yanına çekmesi Apple’ın mobil ödeme sistemi için büyük başarı, yine de bu sistem gerçek kredi kartı kullanmanın verdiği deneyimi sunmakta hâlâ başarılı olmayabilir. Google Wallet, PayPal ve Isis gibi diğer mobil ödeme sistemleri satın alma için diğer kartlarla yüklenebilecek ön ödemeli dijital kredi kartları sunuyor. Bu şekilde bütün kredi kartlarının desteklenebilmesi için bir yol sunulmuş oluyor.

iPhone’un ise satış işlemi bilgisini nasıl göndereceği bilinmiyor. Hem Bloomberg hem de Wired Apple’ın satın almaları doğrulamak için yeni iPhone’unda yer alacak NFC yongasını ve Touch ID’yi kullanacağını yazdı. Tabii ki, daha fazla detayı 9 Eylüldeki toplantıda öğrenme fırsatı bulacağız.

İLGİLİ HABERLER