Eğlence

Apple video servisinin katalogunu genişletmeye devam ediyor

apple video

Apple video içerik servisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Abonelerine geniş bir katalog sunmayı planlayan şirket, bu hazırlıkları çerçevesinde iki içeriğin haklarını satın aldı. Bu içeriklerden birinde sürüsünü yeni evine götüren dişi bir filin hikayesi anlatılırken, diğeri ise yapım çalışmaları İrlanda’da sürdürülen bir animasyon film olacak.

Victoria Stone ve Mark Deeble tarafından yönetilen ve oyuncu Chiwetel Ejiofor tarafından seslendirilen “The Elephant Queen” (Kraliçe Fil) isimli belgeselin galası geçtiğimiz hafta Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirildi. Belgeselde kuraklık nedeniyle aralarında iki küçük yavrusunun da bulunduğu sürüsünü yeni bir su kuyusuna götüren Athena isimli dişi filin hikayesi anlatılıyor.

Apple’ın haklarını satın aldığı diğer yapım ise “Wolfwalkers” adını taşıyor. Tomm Moore ve Ross Stewart tarafından yönetilen animasyon filminde ülkedeki son kurt sürüsünü avlamak için İrlanda’ya gelen genç bir kadın ve babasının hikayesi anlatılıyor. Apple’ın söz konusu film için görüşmeler yaptığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti.

Apple video içerik servisini büyük ihtimalle 2019’da faaliyete geçirecek. Mevcut işaretler mart ayını gösterse de, şirketten henüz somut bir bilgi verilmiş değil. Apple orijinal içerik geliştirmek adına 1 milyar dolarlık bir bütçeden yararlanıyor.

İLGİLİ HABERLER