Eğlence

Apple video, müzik ve haber servisleri için bir ortak abonelik paketi sunabilir

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple videoApple video servisi kurma konusundaki çalışmaları konusunda pek fazla detay vermese de, şirketin geniş bir orijinal içerik portföyü oluşturmak için önemli projeler geliştirdiği biliniyor. Apple Music ile çevrimiçi müzik pazarında yoluna kendinden emin biçimde devam eden Apple, haber dağıtımı konusundaki iddiasını da Apple Haber servisiyle ve “Dergilerin Netflix’i” olarak bilinen Texture’ı satın alarak ortaya koymuştu. The Information’da yer alan habere göre, şirket bu üç ayağı birleştirecek bir abonelik planı sunmayı değerlendiriyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple öncelikli olarak Texture’ın dijital dergi planını Apple Haber servisine entegre edecek. Ardından ortak bir abonelik paketi oluşturacak olan şirket, bu paketle video, müzik ve haber içeriklerini bir arada sunacak. Bu içerikler için bağımsız abonelik seçeneklerinin varlığını sürdürüleceği belirtilirken, ortak bir paket sunulması fikrinin Apple ekosistemine tamamen entegre olmuş kullanıcılar için cazip bir teklif olabileceği düşünülüyor. Şirketin bu pakete depolama servisi iCloud’u da dahil edebileceği de belirtiliyor.

Söz konusu iddia gerçeğe dönüştüğü takdirde Apple’ın önemli rakipleriyle benzer yolları izleyeceği söylenebilir. Amazon Prime abonelik paketi altında hem müzik hem de video içerikleri sunuyor. Google ise YouTube için sunduğu abonelik planlarını müzik ve videoyu birlikte kapsayacak biçimde değiştirmişti. Spotify’ın da video içerikler konusuna önümüzdeki dönemde daha yoğun biçimde odaklanacağı söyleniyor. Video konusunda ise Apple’ın karşısında Netflix ve Hulu gibi rakipler de bulunuyor.

Apple video, müzik ve haber servisleriyle donanım satışı dışındaki ekstra gelir kaynaklarını da güçlendirmeyi hedefliyor. Müzikte aradığını bulmuş gibi görünen şirket, video ve haber konusunda da aynı başarıyı tekrarlamayı istiyor. Ortak abonelik paketi, bu hedefe ulaşma konusunda etkili bir araç olma potansiyeli taşıyor.

İLGİLİ HABERLER