Eğlence

Apple video içeriklerden 2025 itibarıyla 4.4 milyar dolar kazanabilir

apple orijinal video

Apple video içerik servisini önümüzdeki yıl itibarıyla hayata geçirmeye hazırlanıyor. Cupertino merkezli şirket, servisi için orijinal içerik geliştirme sürecini agresif biçimde devam ettiriyor. Yatırım bankası Morgan Stanley tarafından yapılan bir analiz, bu yeni faaliyet sahasının Apple’a ne kadar kazandırabileceği konusunda önemli işaretler veriyor.

Analizi hazırlayan Katy Huberty’ye göre, Apple video servisi sayesinde 2019’da kasasına 500 milyon dolar koyacak. 2025 itibarıyla bu meblağ 4.4 milyar dolar seviyesine ulaşacak. Apple’ın Netflix gibi büyük bir içerik kütüphanesinin olmadığını belirten Huberty, şirkete başarıyı başka unsurların getireceğini ifade etti.

Morgan Stanley analisti, Apple’ın avantajlarından birinin kolay kayıt ve ödeme sistemi olacağını düşünüyor. Hâli hazırda 1.3 milyar olan aktif iPhone sayısı da Huberty’yi Apple’ın video servisinin başarılı olacağına inandıran faktörler arasında bulunuyor. Cupertino merkezli şirketin pazarın öncüleri arasında olmadığını belirten analist, şirketin sadık müşteri kitlesinin servisi büyütebileceğine inanıyor.

Apple video servisinde de Apple Music’tekine benzer bir başarıyı tekrarlamayı amaçlıyor. Apple Music yola geç çıkmasına rağmen, ABD’de ücretli abone sayısı bakımından Spotify’ı geride bırakmayı başarmıştı.

İLGİLİ HABERLER