Teknoloji

Apple ve Xiaomi giyilebilir ürün pazarında zirve için yarışıyor

apple watch series 3

apple watch series 3Giyilebilir ürün pazarındaki zirve mücadelesinde rekabetin dozu iyice artmış gibi görünüyor. Araştırma şirketi Canalys’in rakamlarına göre, Apple ve Xiaomi birbirlerine oldukça yakın olan satış rakamlarıyla zirve için savaşıyor.

2018’in ilk çeyreğinde Cupertino merkezli şirket 3.8 milyon Apple Watch satarken, Xiaomi de 3.7 milyon Mi Band 2 sattı. İki şirketin giyilebilir ürün satış rakamları birbirlerine oldukça yakın olsa da, nitelikleri bakımından ürünler arasında ciddi farklar bulunuyor. Apple tam teşekküllü bir akıllı saat sunarken, Xiaomi’nin Mi Band 2’si uygun fiyatlı bir egzersiz takip cihazı olma özelliğini taşıyor.

Yıllık bazda bakıldığında, Apple Watch sevkiyatlarının yatay bir seyir izlediği görülüyor. Bir önceki çeyrekle kıyaslandığında ise Apple Watch sevkiyatlarında düşüş yaşandığı dikkat çekiyor. 2017’nin son çeyreğinde yılbaşı etkisiyle Apple Watch satışlarının yüksek bir seyir izlediğini ve rekor kırdığını göz önüne alınınca ilk çeyrekteki düşüş daha anlaşılır hâle geliyor.

apple ve xiaomiCanalys analisti Jason Low, Apple Watch satışlarında itici gücün LTE bağlantı desteğine sahip Apple Watch Series 3 olduğunu belirtti. Low, akıllı saat kategorisinde 2018’in ilk çeyreğinde Apple’ı 1 milyon akıllı saat sevkiyatı gerçekleştiren Garmin’in izlediğini dile getirdi.

Giyilebilir ürün pazarında bileklik sevkiyatları akıllı saat sevkiyatlarına kıyasla fazla olsa da, gelir getirisi bakımından akıllı saatler öne çıkıyor. Yılın ilk çeyreğinde satılan giyilebilir ürünlerin sadece yüzde 43’ünü akıllı saatler oluşturuyor. Ancak akıllı saatlerin gelirdeki payı yüzde 80 seviyesinde seyrediyor.

Apple ve Xiaomi giyilebilir ürün pazarının zirvesinde şu an için rahat görünüyor. Yüzde 18 pazar payına sahip iki şirketi yüzde 11 ile Fitbit izliyor. Garmin yüzde 7, Huawei ise yüzde 6’lık pazar paylarıyla ilk 5’i tamamlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER