Eğlence

Apple ve Warner Music’in iRadio için anlaşmaya vardığı söyleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süredir ”iRadio” olarak anılan müzik akış servisi için lisans görüşmelerini sürdüren Apple’ın bu servis için anlaştığı şirketlere bir yenisini daha eklediği söyleniyor. CNET’in haberine göre, Apple iRadio için Warner Music ile de lisans anlaşmasına vardı. Servisin lansmanını bu ay içinde düzenlenecek olan WWDC’ye yetiştirmeye çalışan Apple’ın Warner Music ile varılan anlaşmanın ardından fazla mesaiye geçtiği belirtildi.

apple-iradio-100513

Apple iRadio için daha önce de Universal Music ile bir lisans anlaşmasının altına imza atmıştı. Warner Music’in listeye eklenmesi Apple’ın elini güçlendirmiş olsa da, elinde geniş bir lisans portföyü bulunan Sony’nin halen anlaşmaya yanaşmaması şirketin müzik akış servisi önündeki en önemli engel gibi duruyor. CNET Apple ile Warner Music arasında varılan anlaşmanın plak şirketinin müzik yayın kolu olan Warner Chappell’i de kapsadığının altını çizdi ve Warner Music’in de listeye eklenmesiyle Apple’ın müstakbel servisi iRadio’nun Pandora ile girişeceği rekabet için gücünü bir kademe daha artırmış olduğu ifade edildi.

Apple 10 Haziranda başlayacak olan WWDC’de iOS ve OS X’in yeni sürümlerini görücüye çıkaracağının sözünü daha önce vermişti. Çalışmaların tamamlanması durumunda iRadio’nun da şirketin konferansta düzenleyeceği ana etkinliğin önemli oyuncularından biri olması bekleniyor.

İlgili >> CNET, The New York Times

İLGİLİ HABERLER