Manşetler

Apple ve Samsung’un gizli tuttuğu ABD satış rakamları mahkeme sayesinde ortaya çıktı

Apple ile Samsung arasında ABD’de sürmekte olan duruşma her iki tarafın da gizli bilgilerinin ifşa edilmesine neden oluyor. Son olarak mahkemeye sunulan ve her iki şirketin de ABD’deki satış rakamlarını ortaya koyan bir doküman ortaya çıktı. Invotex Group tarafından duruşma için hazırlanan doküman iPhone, iPad ve iPod touch’ın yanı sıra 24 farklı Samsung akıllı telefonunun ve Galaxy Tab serisinin üç üyesinin satış rakamlarını içeriyor.

Apple genellikle küresel satış rakamlarını açıklamayı tercih ettiği için ülkesel bazdaki tabloyu bilmek pek fazla mümkün olmuyordu. Mahkeme dokümanı sayesinde şirketin bu yılın ikinci çeyreğinde ABD’de 85 milyonnun üzerinde iPhone sattığını öğrenmiş olduk. Cupertino bu satışlar sayesinde 50 milyar doların üzerinden gelir elde etti. Ayrıca şirket aynı dönemde sattığı 34 milyondan fazla iPad ile kasasına 19 milyar dolardan fazla para soktu.

Dokümanda Samsung ile ilgili olarak Haziran 2010 ve Haziran 2012 dönemleri arasındaki bilgiler yer alıyor. ABD’de satılan Samsung Galaxy S II Epic 4G Touch modelinin 1.675 milyon adet satıldığını ve bu satışlardan Samsung’un 764 milyon dolar gelir elde ettiğini öğreniyoruz. Epic 4G modeli ise toplam 1.9 milyon adet satılmış. Genel olarak, Apple’ın ihlâlle suçladığı Samsung akıllı telefonları 21 milyondan fazla satılmış. Tablolarda Galaxy Tab 10.1’in ABD’ye özel LTE versiyonunun satışlarının Galaxy Tab serisinin diğer üyelerine göre ne kadar düşük kaldığı da görülüyor. Samsung 585 bin adet orijinal Galaxy Tab 10.1 satarken, LTE çeşidi ise sadece 125 bin adet sattı.

İlgili >> AllThingsD, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER