Teknoloji

Apple ve Samsung’a dava dosyalarına Android 4.1 Jelly Bean ve iPhone 5’i ekleme izni verildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hem Apple hem de Samsung son birkaç aydır ABD mahkemelerinde görülmekte olan en son davalarına yeni cihazlar ekleme konusunda mahkemeye talepte bulunuyordu. Neyse ki, dün itibariyle bu talepleri karşılık buldu. Yayınlanan bir karar dahilinde ABD sulh hakimi Paul S. Grewal Samsung’un iPhone 5’i suçlanan bir ürün olarak davaya ekleme talebini onayladı. Güney Koreli şirket Apple’ın son gözde akıllı telefonunun standart temelli ve işlev odaklı birkaç patentini ihlâl ettiğini iddia ediyordu. Apple da benzer şekilde suçlamasına çeşitli ürünleri ekleme fırsatına kavuştu. Buna göre şirketin Galaxy Note 10.1 ve Galaxy Nexus ile Galaxy S III ile dağıtılan tüm Android 4.1 Jelly Bean sürümlerinin de aralarında bulunduğu birkaç ürünü dava dosyasına ekleyeceği tahmin ediliyor.

iphone-5-inceleme-00028

Her iki şirket de hangi ürünlerin dava dosyasına eklenmesinin talep edildiğini daha önce mahkemeye iletmişti, ancak bunların dava dosyasına resmen girmesi için Grewal’ın da rızası gerekiyordu. Davanın seyri boyunca ileride başka ürünlerin de dosyaya girdiğini görebiliriz, ancak şu an için oyun alanı son hâlini almış gibi görünüyor. Apple geçtiğimiz ağustos sonunda çıkan jüri kararı kapsamında Samsung’dan 1.049 milyar dolar tazminat almaya hak kazanmıştı. Şimdi görülmekte olan ise o davayla paralel olarak ilerleyen başka bir dava ve süreç bu yılın şubat ayından beri işliyor. Cupertino şirketi daha önce bu dava dosyasına birçok tableti, Galaxy S II çeşitlerini ve Galaxy Nexus’u, ihlalde bulunan cihazlar olarak eklemişti.

Bu ikinci davanın sonunun mahkemede bitip bitmeyeceğini kestirmek güç. Apple ile HTC arasında gerçekleşen anlaşma, Apple’ın Samsung ile de bir şekilde uzlaşabileceği ihtimalini doğurdu. Ancak bir Samsung yöneticisinin uzlaşmayı düşünmedikleri şeklindeki açıklaması olayın mahkemede çözüleceği ihtimalinin daha fazla olduğunu gösteriyor.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER