Teknoloji

Apple ve Samsung patent davasının yeni ayağından önce uzlaşmak için bir araya gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Reuters tarafından yayınlanan bir mahkeme belgesine göre, Apple ve Samsung sona ermek bilmeyen patent anlaşmazlığının çözümü için masaya oturmayı kabul etti. İki şirket arasında 19 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan uzlaşma görüşmelerinden sonuç çıkmazsa taraflar mart ayında yeniden mahkeme salonunda karşı karlıya gelecek.

apple-samsung-mahkeme-250812

Uzlaşma görüşmelerinde hem Apple hem de Samsung en üst düzeyde temsil edilecek. Apple CEO’su Tim Cook ve Samsung CEO’su Kwon Oh-Hyun’un katılacağı görüşmelerde her iki şirketin en üst seviyedeki hukukçuları da hazır bulunacak.

İlk duruşma safhasında Apple Samsung’un çok sayıda cihazda kendisine ait patentleri ihlâl etmekle suçlamış, uzun ve zorlu geçen sürecin ardından mahkeme Samsung’un bazı Apple patentlerini ihlâl ettiğine karar vermiş ve Güney Koreli şirketin Apple’a tazminat ödemesini hükmetmişti. Mevcut noktada her iki şirket de diğerine patent ihlâli suçlaması yöneltirken, ikinci duruşma safhasında sadece konu olarak alınan cihaz listesi değişiyor. İlk duruşma dönemi öncesi başarısızlıkla sonuçlanan uzlaşma çabalarının bu sefer sonuç verip vermeyeceğini görmek için şubat ayının ikinci yarısını beklemek gerekiyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER