Manşetler

Apple ve Samsung 7 yıldır devam eden patent davasında uzlaşmaya vardı

apple samsung

apple ve samsungApple ve Samsung arasında ABD’de 7 yıldır devam eden patent davası, tarafların uzlaşmaya varmasıyla birlikte tamamen sona erdi. Reuters’ın haberine göre, taraflar arasındaki uzlaşma metni, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Kuzey Bölge Mahkemesi’ne sunuldu. Anlaşmanın koşulları konusunda ise bilgi verilmedi.

İki şirket arasındaki hukuk mücadelesi, Apple’ın Samsung’u iPhone’un kullanıcı arayüzünü, temel tasarımını, reklamlarını ve çeşitli patentlerini kopyaladığı ya da izinsiz olarak kullandığı iddiasıyla başlamıştı. Apple kendisine ait patentlerin izinsiz kullanıldığını öne sürdüğü Samsung cihazlarının satışlarının durdurulmasını istemiş, bu talebin ardından iki taraf 2011’den itibaren mahkeme salonlarında düzenli biçimde karşı karşıya gelmişti.

Apple cephesinden uzlaşma konusunda yapılan açıklamada detaylara değinilmezken, mahkemenin geçtiğimiz ay aldığı karar hatırlatıldı. Mahkeme iki taraf arasındaki süreçte nihai karar olarak Samsung’un Apple’a 539 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetmişti.

Apple ve Samsung arasındaki patent kavgasının sona ermesi konusunda Samsung’dan bir açıklama gelmezken, Apple tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Tasarımın değerine derinden inanıyoruz. Ekiplerimiz müşterilerimizin seveceği kreatif ürünler tasarlamak için yorulmadan çalışıyor. Bizim için bu dava paradan fazlasıydı. Biz Apple olarak iPhone ile bir akıllı telefon devrimi başlattık ve Samsung da bizim tasarımımızı göz göre göre kopyaladı. Apple’daki insanların sıkı çalışmasını ve inovasyonunu korumayı sürdürmek bizim için çok önemli. Davanın jürisine hizmetlerinden dolayı minnettarız. Ayrıca Samsung’un ürünlerimizi kopyaladığı için bize tazminat ödemesi gerektiğine katıldıkları için de kendilerine teşekkür ediyoruz.”

İLGİLİ HABERLER