Teknoloji

Apple ve Samsung mahkeme salonuna dönüyor

Apple ve Samsung arasında dünyanın çeşitli noktalarında devam eden hukuk savaşının en önemli ayağı olan ABD davasında taraflar yeniden mahkeme salonunun yolunu tutuyor. Samsung, daha önce çarptırıldığı 1 milyar dolarlık cezayı azaltmayı hedeflerken; Apple ise Samsung’a ekstra 535 milyon dolar ceza kesilmesini istiyor. Şirket, bu yöndeki talebine gerekçe olarak jürinin Samsung’un ihlalleri bilinçli olarak gerçekleştirdiği yönündeki kararını gösteriyor.

Hakim Lucy Koh, bugün başlayacak yeni duruşmalar serisinde tarafların iddialarını dinleyecek. Hangi Samsung ürünlerine satış yasağı getirileceğine de bu duruşmanın ardından karar verilmesi bekleniyor. Apple, toplamda 26 Samsung cihazına satış yasağı getirilmesini talep ediyor. Samsung’un son gözde telefonu Galaxy S III ise ilk etapta listede yer almasa Apple’ın kasım ayında yaptığı başvurunun ardından satış yasağı talep edilen cihazlar listesine girmiş durumda. Galaxy S III ile birlikte Galaxy S III Mini, Galaxy Note II, Galaxy Tab 2 10.1, Galaxy Tab 8.9 WiFi ve Rugby Pro listeye son eklenen cihazlar.

Ceza bedelinin yanlış hesaplandığını söyleyen Samsung cephesi ise hesaplamanın yeniden yapılmasını talep ediyor. Söz konusu ceza miktarında ilk kararın verilmesinden kısa bir süre sonra da Samsung avukatlarının jüri tarafından yapılan bir hesaplama yanlışının ortaya çıkartmasının ardından indirime gidilmişti. Samsung’un patent ihlali yapmadığına karar verilen cihazların da listeye eklenmesi ilk ceza bedelinin olması gerekenden yüksek olmasına neden olmuştu.

Jüri başkanı ile Seagate arasında yaşananlar ve Seagate ile Samsung’un sahip olduğu bağların da duruşmaların bu safhasında gündeme gelmesi bekleniyor. Hakim Lucy Koh’un vereceği karar Samsung’un aleyhine olsa dahi, davanın burada sona ermeyeceği ve de Samsung cephesinden karara itiraz geleceği düşünülüyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER