Teknoloji

Apple ve Samsung kopyalama davası hakkında gizli görüşmeler yürütüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung arasında giderek kızışan yasal savaşı aslında biraz şaşkınlıkla karşılanıyor. Ne de olsa, her iki şirketin birçok alanda birbirine bağımlılığı bulunuyor. Apple avukatları Samsung’un kopyacı olduğunu söylerken, Samsung ise kullandığı tasarım dilinin Apple donanımının sadece bir ya da iki neslinden etkilenmiş olabileceğini dile getiriyor. Şimdiyse, her iki şirketin üst düzey yöneticilerinin gizli pazarlıklar yürüttüğü iddia ediliyor.

Aslında pazarlık haberlerinin dava sırasında ortaya çıktığı belirtiliyor. Apple’ın dava ile ilgilenen avukatlarından bir tanesi olan Harold McElhinny, sürmekte olan dalaşın her iki şirkette de en üst düzey yönetim seviyesinde tartışma konusu olduğunu, aslında her iki tarafın da buluşup konuştuğuu doğruladı. Ne Apple ne de Samsung pazarlıklar hakkında yorum yapmıyor veya nelerin tartışıldığı husunda görüş bildirmiyor.

Yine de, her iki şirketin ajandasındakileri tahmin etmek zor değil. Samsung’un yıllık raporu Apple’ın ikinci büyük müşterisi olduğunu doğruladı. Güney Koreli şirket Cupertino’ya her yıl 5.7 milyar dolarlık satış gerçekleştiriyor. Bu satışların büyük çoğunluğunu yarı iletkenler oluşturuyor. Örneğin Apple’ın A4 yongası her iki şirketin işbirliğiyle oluşturuldu. Öte yandan Samsung Apple’a NAND flaş bellek ve diğer bileşenleri de sağlıyor.

Apple geçtiğimiz hafta Nokia ile çeşitli kablosuz patentleri kapsayan bir lisans anlaşmasına varmıştı. Samsung ile kapalı kapılar ardında pazarlıklar yürütülüyor olması, benzer bir uzlaşmanın gelecekte Samsung ile de sağlanacağının bir işareti sayılabilir.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER