Teknoloji

Teknoloji devlerine dokunmatik ekran soruşturması

apple ve samsung

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), dokunmatik ekranlı cihaz üreten Apple ve Samsung gibi şirketlerin de aralarında bulunduğu teknoloji devleri soruşturma başlatacağını açıkladı. Soruşturma kararı, İrlanda merkezli Neodron isimli şirketin şikayeti üzerine alındı. Neodron, kendisine ait dokunmatik ekran patentlerinin pek çok şirket tarafından ihlâl edildiğini öne sürüyor.

Neodron’un patent portföyü, aslında Silikon Vadisi merkezli Atmel isimli şirkete aitti. 2018’de kurulan Neodron, teknoloji şirketlerine patent ihlâli iddiasıyla açtığı davalar nedeniyle kısa süre içinde kendisine “kötü şöhret” edinmeyi başardı.

Neodron, son soruşturmaya gerekçe olan şikayetinde ITC’nin sınırlı dışta bırakma kararı almasını ve çok sayıda şirkete ihtarname göndermesini istiyor. ITC’den verilen bilgiye göre; soruşturulacak şirketler arasında Apple ve Samsung’un yanı sıra Amazon, Asus, LG, Microsoft, Motorola ve Sony de bulunuyor.

AppleInsider’ın haberine göre, dava dosyasında Apple’ın iki cihazı bulunuyor. Bu cihazlar iPhone 11 ve 12.9 inç ekranlı iPad Pro.

ITC, Apple ve Samsung gibi şirketler hakkında başlattığı soruşturmanın “karar şimdiden verilmiş” şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirtti. Soruşturmayı 45 gün içinde bitirmeyi planlayan komisyon, delil duruşmasının da ileri bir tarihte gerçekleştirileceğini açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER