Teknoloji

Apple ve Samsung dizüstü bilgisayar pazarında büyümeye öncülük ediyor

apple macbook air
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple ve Samsung, küresel dizüstü bilgisayar pazarında büyümeye öncülük ediyor. Söz konusu durum, araştırma şirketi TrendForce tarafından hazırlanan raporla gözler önüne seriliyor.

Dizüstü bilgisayar satışlarının bir önceki yıl yüzde 26 oranında arttığı belirtilirken, bu yıl da yüzde 15’lik bir artışın beklendiği belirtildi. Bu artışta Chromebook’lara olan ilginin önemli bir rol oynadığını belirten TrendForce, M1 işlemcili MacBook’ların da yüksek talepte etkili olduğuna dikkat çekti.

Raporda 2020’de dizüstü bilgisayar satışlarının artmasında koronavirüs salgınına bağlı olarak evden çalışma ve eğitime geçilmesinin etkili olduğunun altı çizildi. Söz konusu artışın bu yıl biraz yavaşlayarak da olsa süreceği de ifade edildi. Raporda bu yıl toplam 236 milyon dizüstü bilgisayar sevkiyatının yapılmasının beklendiği belirtildi. TrendForce iki yıldır süren büyümenin pandeminin gidişatı doğrultusunda önümüzdeki yıl itibarıyla yavaşlayacağının da altını çizdi.

Apple ve Samsung açısından olaya bakıldığında ise Apple’ın M1 işlemcili MacBook modelleriyle pazarın büyümesine önemli bir katkı sağladığı görülüyor. Samsung açısından bakıldığında ise Chromebook’lar öne çıkıyor. Rapora göre, şirketin sattığı dizüstü bilgisayarların yüzde 50’sini Chromebook modelleri oluşturdu.

İLGİLİ HABERLER