Teknoloji

Apple ve Samsung CEO’ları uzlaşmak için arabulucu eşliğinde masaya oturacak

Apple ve Samsung arasında tam bir yıldır sürmekte olan yasal savaş için uzlaşma ümidi doğdu. ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Lucy Koh Apple ve Samsung’dan temsilcileri, aralarındaki görüşmeleri yönetecek bir sulh hakimine yönlendirdi. Her iki şirket de arabuluculuk yönteminde anlaştı.

Bu süreçte hukuk müşavirlerinin yanı sıra Apple CEO’su Tim Cook ve Samsung CEO’su Choi Gee-sung da bulunacak. Yayınlanan mahkeme emrine göre her iki şirketin temsilcileri uzlaşma ihtimallerini tartışmak üzere 90 gün içinde bir araya gelecek. Eğer dava uzlaşma içinde çözülemezse, her iki taraf da iddialarını ve savunmalarını düzenli bir şekilde mahkemeye sunacak.

İki şirket arasındaki hukuki mücadele Apple’ın Samsung’u iPhone’un tasarımını kopyaladığı iddiasıyla başlamıştı. Samsung da buna karşılık Apple’ın kendine ait 10 patenti ihlâl ettiği iddiasıyla dava açmıştı. Sonrasında her iki şirket de birbirlerine ait ürünlerin piyasaya çıkmaması için art arda davalar açmıştı. Bu son durum her iki şirketin arasında yaşanan problemlerin çözülmeye başlanması için bir fırsat. Ancak bu uzlaşma görüşmeleri sonuca ulaşmazsa da hemen ümitsizliğe kapılmamak gerek. Çünkü bu arabulucu eşliğinde yapılacak görüşmeler öncesinde de her iki şirket temsilcileri masaya oturmuştu.

İlgili – Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER