Teknoloji

Apple ve Samsung akıllı telefon pazarını kontrol etmeyi sürdürüyor

apple ve samsungApple ve Samsung arasındaki rekabet sadece mahkeme salonlarında sürmüyor. İki şirket akıllı telefon pazarının zirvesinde de birbirleriyle mücadele ediyor. Samsung farklı segmentleri de kaplayan geniş ürün segmentiyle toplam satış rakamlarında Apple’ın üstünde yer alsa da, telefon modellerinin satış rakamlarına tek tek bakıldığında görüntü biraz değişiyor.

Araştırma şirketi IHS Markit’in verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde dünya genelinde en çok satan telefon iPhone X oldu. Apple’ın amiral gemisi 2018’in ilk üç ayını 12.7 milyon satışla kapattı. iPhone X’u kendisiyle aynı zamanda tanıtılan iPhone 8 takip etti. 8.5 milyon satış rakamına ulaşan iPhone 8’i, 8.3 milyon satış rakamıyla Samsung Galaxy Grand Prime Plus izledi. iPhone 8 Plus 8 milyonluk satış rakamıyla dördüncülüğe yerleşirken, Samsung’un şubat ayının sonunda tanıttığı Galaxy S9+ da 7.4 milyon satış rakamıyla beşinci oldu.

2018’in ilk üç ayında ilk 10’a Samsung ve Apple dışında bir üretici giremedi. 2017’nin ilk üç ayında Huawei ve Vivo, ilk 10’a birer modellerini sokmayı başarmışlardı. Listenin zirvesinde ise Apple’ın o dönemki en yenileri iPhone 7 Plus ve iPhone 7 yer almıştı.

Apple ve Samsung arasındaki rekabete önümüzdeki dönemde Huawei ve Xiaomi gibi üreticilerin de katılması sürpriz olmayacaktır. Ancak telefonlarını yüksek bir kâr marjıyla satan Apple, daha uzun bir süre boyunca piyasanın en çok kazananı olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER